Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη

Η πληροφορία πως ένας από τους γιους του Λιβύου ηγέτη άφησε τη Δεύτερα την τελευταία του πνοή, μετά από εσκεμμένη επίθεση που πραγματοποίησε αεροπόρος της λιβυκής αεροπορίας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Αν όμως η πληροφορία ισχύει, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στη Λιβύη.

Από το βράδυ της Κυριακής όταν οι συμμαχικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα από τα καταφύγια του Καντάφι, η τύχη του Λίβυου ηγέτη αγνοείται. Κάνεις δεν τον έχει δει, κάνεις δε γνωρίζει που είναι. Όπως επίσης, άγνωστη παραμένει και η επόμενη κίνηση του.

Το σίγουρο είναι ότι ο Καντάφι δε μένει με σταυρωμένα τα χέρια στις επιθέσεις που δέχεται από τη Δύση. Παρά τις εξαγγελίες για κατάπαυση του πυρός, τη Δευτέρα, οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην πόλη Μιζράτα. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για «απόλυτη καταστροφή και σφαγή» στην πόλη. Οι τελευταίες πληροφορίες των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς.

«Η Μιζράτα ισοπεδώνεται» είπε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN και κατήγγειλε πως «ο Καντάφι χρησιμοποιεί τανκ και ελεύθερους σκοπευτές για να τρομοκρατεί την πόλη. Πυροβολούν πολίτες στον κεντρικό δρόμο και σε σοκάκια».

«Βομβαρδίζει την πόλη για τέταρτη συνεχόμενη μέρα», δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών στο BBC, κάνοντας λόγο για 200 ελεύθερους σκοπευτές που έχουν ακροβολιστεί στην πόλη.

Την ίδια στιγμή, ο απεσταλμένος του βρετανικού δικτύου μετέδωσε πως άκουσε «ισχυρές εκρήξεις» κατά μήκος της ακτής του Τομπρούκ, ενώ επί πολλές ώρες βομβαρδίστηκε και η πόλη Ζιντάν στη δυτική Λιβύη.

Το Associated Press μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές του Πενταγώνου, ότι ακόμη 12 πύραυλοι τύπου Κρουζ εκτοξεύτηκαν σε λιβυκό έδαφος και είχαν στόχο αμυντικές και διοικητικές εγκαταστάσεις. Συγχρόνως, τέσσερα βελγικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τον Άραξο.

Αεροσκάφη «σήκωσε» και η Νορβηγία αλλά τα αεροσκάφη της δε θα μετάσχουν στις επιχειρήσεις όσο δεν γνωρίζουν ποια χώρα κάνει... κουμάντο, ενώ η Γαλλία δείχνει να πληρώνει τον κακό σχεδιάσμό των πρώτων ημερών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Παρίσι έχει αναπτύξει περίπου 20 αεροσκάφη πάνω από τη Λιβύη, αλλά δεν έχουν επιχειρήσει κανένα χτύπημα.

Όλα αυτά ενώ τα ρήγματα στις τάξεις της Συμμαχίας ενισχύονται. Μετά τη Γερμανία που διαχώρισε από την αρχή τη θέση της, ήρθε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν να εκφράσει με σαφή τρόπο την αντίθεσή του στη στρατιωτική επίθεση κατά του Καντάφι. Έντονες αντιδράσεις για τις κινήσεις που γίνονται έχει και η Τουρκία. Για αυτό και αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Με στόχο να ξεπεραστεί κάθε αντίδραση, συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας το ΝΑΤΟ, με την ελπίδα πως θα υπάρξει οριστική συμφωνία. Παράλληλα, το βράδυ (21:00 ώρα Ελλάδας) συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών και το Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητήσει την κατάσταση στη Λιβύη μετά τις δυο πρώτες μέρες των βομβαρδισμών.

Οι οποίοι γίνονται με τις... ευλογίες των εξεγερμένων, οι οποίοι όμως διαμηνύουν ότι είναι αντίθετοι στην εισβολή χερσαίων στρατευμάτων. Ο στόχος των εξεγερμένων εξακολουθεί να είναι η κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης, όμως θέλουν να τον πετύχουν χωρίς ξένη επιθετική δράση, δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών.

Νέες κυρώσεις από τις Βρυξέλλες
11 νέα πρόσωπα προστίθενται στον κατάλογο των 27 ατόμων (μεταξύ τους και ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι) τις περιουσίες των οποίων έχει «παγώσει» η Ε.Ε., ενώ τους έχει επιβάλει και απαγόρευση εισόδου στην Ευρώπη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες αποφάσισαν επίσης να προσθέσουν εννέα χρηματοπιστωτικές "οντότητες" (επενδυτικές εταιρείες, ιδρύματα, κρατικές οντότητες και τράπεζες) σε ένα κατάλογο εταιρειών και οργανισμών στους οποίους η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις. Ο κατάλογος περιλάμβανε ως τώρα πέντε και μεταξύ αυτών ήταν η κεντρική τράπεζα της Λιβύης και ένα κρατικό ταμείο που διαχειρίζεται τα πετρελαϊκά έσοδα της χώρας.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More