Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Στα ύψη πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα No2

Οι εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, σταμάτησαν προσωρινά τις εργασίες, έπειτα από ειδοποίηση της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας από την πυρηνική ενέργεια, που διαπίστωσε αύξηση των επιπέδων ραδιενεργού ακτινοβολίας στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα.

Η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, διέταξε νωρίς το πρωί την εκκένωση του χώρου στον αντιδραστήρα 2 από το εργατικό προσωπικό, μετά τις μετρήσεις που κατέδειξαν αύξηση της ραδιενέργειας στα 500 μιλισεβέρτ την ώρα, ποσοστό που καταγράφεται στη ζώνη κινδύνου.

Υπάρχουν εκατοντάδες εργαζομένων που επιχειρούν στο χώρο του πυρηνικού ατυχήματος, προσπαθώντας να αποτρέψουν μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή, οι οποίοι πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα τους χώρους του εργοστασίου, καθώς εκτοξεύονται πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας που εκλύονται από τους επικίνδυνους αντιδραστήρες.

Νέα σεισμική δόνηση
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε την βόρειο-ανατολική Ιαπωνία το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 9 βαθμών και το τσουνάμι, που ακολούθησε την 11η Μαρτίου.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο, δεν εκδώθηκε προειδοποίηση για ενδεχόμενη εκδήλωση τσουνάμι.

Ανεπαρκής η ενημέρωση από την Ιαπωνία, λέει η ΙΑΕΑ
Χθες η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) εξέφρασε την έντονη ανησυχία της λόγω της ελλιπούς -όπως την χαρακτήρισε- ενημέρωση από την Ιαπωνία, σχετικά με το πυρηνικό εργοστάσιο της.

"Δεν έχουμε λάβει επιβεβαιωμένες από τις αρχές πληροφορίες για αρκετό καιρό σχετικά με τη δεξαμενή απόθεσης αναλωθέντος καυσίμου της μονάδας 1. Οπότε είμαστε προβληματισμένοι που δε γνωρίζουμε την ακριβή κατάστασή της" δήλωσε ο Γκράχαμ Άντριου, ανώτατος αξιωματούχος της ΙΑΕΑ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της ΙΑΕΑ, πάντως, ραδιενέργεια συνεχίζει να εκλύεται από τον πυρηνικό σταθμό της Ιαπωνίας αλλά δεν έχει προσδιοριστεί από ποιο ακριβώς σημείο

Η Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επαναλαμβάνει τις εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, στους αντιδραστήρες 1,2,3 και 4, στο κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Ο Ιάπωνας υπουργός εμπορίου δήλωσε, πως είναι δύσκολο να πει κανείς ότι, η εξέλιξη της κατάστασης γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, είναι προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK της Ιαπωνίας, ανέφερε ότι η ηλεκτρική ενέργεια έχει μερικώς αποκατασταθεί στην αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα 3 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, κάτι που -σύμφωνα με το δίκτυο- φέρνει τους αρμοδίους της Tepco ένα βήμα πιο κοντά στην επαναλειτουργία των συστημάτων ψύξης.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, οι τεχνικοί έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ένα γερμανικό φορτηγό εξοπλισμένο με μια πολύ ισχυρή αρθρωτή αντλία για να ρίχνουν νερό πάνω από την κατεστραμμένη οροφή του αντιδραστήρα 4.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας TEPCO εξέφρασε σήμερα τη συγγνώμη του προς τον πληθυσμό που αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την περιοχή της μονάδας.

"Η εταιρεία μας προκάλεσε ανησυχία και ενόχληση στους κατοίκους των γύρω περιοχών, εκείνους του νομού της Φουκουσίμα, και της χώρας ως σύνολο", δήλωσε ο Νόριο Τσουζούμι, κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση όπως απαιτείται από την παράδοση στην Ιαπωνία.

Επικίνδυνη η κατάσταση στην Φουκουσίμα
Πάντως, οι φόβοι της ραδιενεργού μόλυνσης ενισχύθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία, καθώς οι αρχές δεν μπορούν ακόμα να αποτρέψουν τον κίνδυνο στην κατεστραμμένη σε μεγάλο βαθμό μονάδα της Φουκουσίμα, της οποίας τα "απόβλητα" απειλούν πλέον τα προϊόντα της θάλασσας.

Διάφοροι δημόσιοι οργανισμοί συνέχισαν σήμερα να επαναλαμβάνουν ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκε στη βροχή, το νερό της βρύσης, ή σε ορισμένα τρόφιμα γύρω από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες, δεν ήταν απειλητικό για την υγεία.

Το υπουργείο Υγείας έχει, ωστόσο, ζητήσει από τους νομούς Τσίμπα και Ιμπαράκι, ανατολικά του Τόκιο, να ενισχύσουν τους ελέγχους τους για τα ψάρια και τα οστρακοειδή που αλιεύονται κατά μήκος της ακτής.

Ποσοστά ιωδίου 131 και καισίου 134, αντίστοιχα 126,7 φορές και 24,8 φορές υψηλότερα από τις νόρμες που έθεσε η κυβέρνηση, μετρήθηκαν σήμερα στο θαλασσινό νερό κοντά στη Φουκουσίμα, 250 μίλια βόρεια της μητρόπολης του Τόκιο και τα 35 εκατομμύρια νοικοκυριά της.

Το ποσοστό του καισίου 137 ήταν επίσης 16,5 φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό, δήλωσε η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (TEPCO), διαβεβαιώνοντας ότι αυτά τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Η Υπηρεσία Αλιείας αποκάλυψε από την πλευρά της ότι οι ψαράδες δεν είναι ακόμη σε θέση να ξαναρχίσουν την εργασία τους, ένδεκα ημέρες αφότου τα πλοία και τα λιμάνια καταστράφηκαν από το τεράστιο τσουνάμι που προκλήθηκε από τον σεισμό μεγέθους 9 βαθμών Ρίχτερ.

Αυτή η διπλή καταστροφή, η χειρότερη δοκιμασία της Ιαπωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προκάλεσε σχεδόν 23.000 νεκρούς ή αγνοούμενους -ανάμεσα τους και 9.199 επιβεβαιωμένοι θάνατοι-σύμφωνα με ένα νέο προσωρινό ακόμη απολογισμό που έκανε σήμερα η εθνική Αστυνομία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More