Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι της τραγωδίας - Μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στο Τόκιο - Η μάχη της Φουκουσίμα

Πανικός στο Τόκιο από την παραδοχή πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό είναι αυξημένα και απαγορεύεται η κατανάλωση από βρέφη. Μοιράζουν μεταλλικό νερό σε οικογένειες παιδιά.

Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο γνωστοποίησε την απόφασή της να μοιράσει μεταλλικό νερό στις οικογένειες με βρέφη αναφέρει το πρακτορείο NHK! Νωρίτερα, είχαν απαγορεύσει την κατανάλωση του νερού του δικτύου υδροδότησης για τα μωρά, έπειτα από τη μέτρηση ραδιενεργού ιωδίου σε επίπεδο δύο φορές υψηλότερο του επιτρεπόμενου.

Η εταιρία ύδρευσης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 210 μπεκερέλ ραδιενεργού ιωδίου 131 εντοπίστηκαν σε ένα λίτρο νερού σε μονάδα καθαρισμού στο βόρειο Τόκιο. Έτσι, οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μη δίνουν νερό βρύσης σε βρέφη μικρότερα του εντός έτους. Επίσης, σχολεία και παιδικοί σταθμοί ειδοποιήθηκαν να μην χρησιμοποιούν νερό από το δίκτυο για να ετοιμάσουν ροφήματα ή φαγητά για τα βρέφη.

Εξαιτίας του πανικού που προκλήθηκε με το νερό, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό, κάνοντας δύσκολη την αγορά νερού για οικογένειες με παιδιά.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους δήμους να διανείμουν, την Πέμπτη, μπουκάλια των 3,550 ml μεταλλικού νερού στις 80.000 νοικοκυριών με βρέφη.

Την ίδια ώρα, ο εφιάλτης της Φουκουσίμα συνεχίζεται και όπως ανακοίνωσε η Tepco μαύρος καπνός βγήκε από τον αντιδραστήρα Νο3 του πυρηνικού εργοστασίου την Τετάρτη. Πάντως, δεν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας.

Ιαπωνική τραγωδία χωρίς τέλος: 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι
Η επίσημη ανακοίνωση πως πάνω 25.000 άνθρωποι είναι νεκροί ή αγνοούμενοι από το σεισμό και τσουνάμι της 11ης Μαρτίου κόβει την ανάσα. Η Ιαπωνία δε μπορεί να συνέλθει από την τραγωδία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της αναφέρει ότι περισσότεροι από 25.000 είναι οι νεκροί ή οι αγνοούμενοι. Επιβεβαιωμένα, από την καταστροφή της 11ης Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους 9.523 θάνατοι, υπάρχουν 16.094 αγνοούμενοι και σοβαρά τραυματίες είναι 2.755 πολίτες.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ή τους αγνοούμενους έχουν καταγραφεί στις επαρχίες Μιγιάκι, Ιουάτε και Φουκουσίμα, τις τρεις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη βιβλική καταστροφή. Οι αριθμοί αναμένεται να αναθεωρηθούν, προς τα πάνω. Άλλωστε, η αναζήτηση επιζώντων στις περιοχές εντός της ακτίνας των 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊτσί έχουν σταματήσει εξαιτίας της διαρροής ραδιενέργειας.

Στα καταφύγια των τριών περιοχών εξακολουθούν να φιλοξενούνται 200.000 πληγέντες, ενώ 30.000 άνθρωποι, κυρίως από τη Φουκουσίμα άφησαν πίσω τους τις πόλεις όπου γεννήθηκαν για να μετακομίσουν σε άλλες, πιο «ασφαλείς» περιοχές.

Η "μάχη" της Φουκουσίμα"
Το μόνο θετικό νέο νέο για τους Ιάπωνες είναι ότι εδώ και λίγη ώρα επαναλαμβάνονται οι εργασίες στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Ωστόσο, 3 εργάτες νοσηλεύονται γιατί εκτέθηκαν στην ραδιενέργεια.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαχείρισης του εργοστασίου, είχαν αναστείλει τις εργασίες, όταν άρχισε να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός από τον αντιδραστήρα 3, το απόγευμα χθες.

Νέα μετασεισμική δόνηση μεγέθους 5.9 βαθμών, έγινε αισθητή στη βόρειο-ανατολική χώρα, δεν αναφέρθηκαν, ευτυχώς, τραυματισμοί, ούτε εξεδόθη προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι.

Ανεβασμένα επίπεδα ραδιενέργειας και σε άλλες πόλεις
Τα νέα όμως δεν είναι ευχάριστα από την εξάπλωση της ραδιενέργειας καθώς ανιχνέυτηκε ιώδιο πάνω από τους κανόνες ασφαλείας, για βρέφη, στο σύστημα καθαρισμού του πόσιμου ύδατος στην πόλη Καβαγκούτσι της επαρχίας Σαϊτάμα, που γειτονεύει με το Τόκιο.

Οι εργάτες προσπαθούν ακόμα να συγκρατήσουν τη διαρροή ραδιενεργού ακτινοβολίας στον κατεστραμμένο, από το τσουνάμι, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Τρεις εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα νοσηλεύονται έπειτα από την έκθεσή τους σε ραδιενεργό ακτινοβολία, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας.

Στο Καβαγκούτσι μετρήθηκαν 120 μπεκερέλ, ραδιενεργού ιωδίου-121, λίγο υψηλότερα από τα συνιστώμενα ανώτατα όρια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα του Κιότο.

Χθες το Τόκιο είχε ανακοινώσει μετρήσεις της τάξης των 210 μπεκερέλ, ραδιενεργού ιωδίου, σε εργοστάσιο επεξεργασίας πόσιμου ύδατος και είχε εκδώσει σύσταση για μη χορήγηση νερού από τη βρύση σε ανήλικους και βρέφη.

Ηπαρουσία αυξημένων ποσοστών ραδιενεργού ιωδίου στον οργανισμό βρεφών και ανηλίκων, ενοχοποιείται για πιθανές βλάβες αλλά και πρόκληση κακοήθειας, στο θυρεοειδή αδένα.

Υψος οκταόροφης πολυκατοικίας είχαν τα κύματα του τσουνάμι!
Το τεράστιο παλιρροϊκό κύμα που χτύπησε την πόλη Οφουνάτο της περιφέρειας Ιουάτε, είχε ύψος 23,6 μέτρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτου Ερευνών Λιμένων και Αεροδρομίων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. Τα 23,6 μέτρα κατάπιαν και άλλες περιοχές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας, την ίδια ώρα που σημειώθηκε ένας ισχυρός μετασεισμός και ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών πλησιάζει τους 10.000.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι οι νεκροί είναι 9.700 και οι αγνοούμενοι περισσότεροι από 16.500.

Μετασεισμός 4,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Κάντο γύρω από το Τόκιο, αλλά δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι εργασίες για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων έχουν ξεκινήσει στις πόλεις Καμαΐτσι, Οφουνάτο και Μιγιάκο, ενώ αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Tohoku Expressway που συνδέει το Τόκιο με τις περιοχές που επλήγησαν από το τσουνάμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υψηλά επίπεδα ραδιανέργειας γύρω από την Φουκουσίμα
Στα ύψη πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα No2
Τα έκαναν... θάλασσα στη Φουκουσίμα - Η ραδιενέργεια έφτασε και στην Ελλάδα
Προσπαθούν ακόμη να πάρουν ρεύμα στη Φουκουσίμα
Νέος συναγερμός στην Φουκουσίμα για τον αντιδραστήρα 3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More