Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μολότοφ και δακρυγόνα στην Κερατέα - Δείτε video από τα επεισόδια - Updated 00:04

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε η περιοχή της Κερατέας μέχρι το βράδυ της Τρίτης, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να αποτρέψουν τους εκσκαφείς και τα βαρέα οχήματα να απομακρύνουν τα μπάζα που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι ως πρόχειρα οδοφράγματα στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Μέσα σε λίγα λεπτά, στήθηκε σκηνικό πολέμου με δεκάδες δακρυγόνα, βόμβες μολότοφ, κροτίδες, να εκσφενδονίζονται εκατέρωθεν, με εκρήξεις να ακούγονται ασταμάτητα.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ, όπου αποτελεί το κέντρο διαβουλεύσεων. Δυστυχώς, στις 22:15 μία νέα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε έξω από την οικία του δημάρχου Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνου Λεβαντή, την ώρα μάλιστα που εντός της οικίας βρίσκοταν η οικογένειά του.

Τελικά, λίγα λεπτά μετά τις 21:30, αναχώρησε από την Κερατέα το μηχάνημα εκσκαφών με το χειριστή του, υπάλληλο της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας (ΔΚΕΣΟ) κι έτσι δόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Λαυρίου, μέχρι το μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.

Η οργή των κατοίκων ξεχείλισε όταν η ΔΚΕΣΟ, κατόπιν συνεννόησης με την Ελληνική Αστυνομία και αφού ενημέρωσε εισαγγελέα, ζήτησε τη συνδρομή εκσκαφέων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ από τη μεριά τους οι κάτοικοι κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

Στο μεταξύ, νεαροί έβαλαν φωτιά σε απορριμματοφόρα και πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των ΜΑΤ, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει πάνω από το δεύτερο μπλόκο, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις των αστυνομικών που κάνουν χρήση χημικών.

Με μεγάφωνα γυρίζουν στους δρόμους του χωριού και καλούν τους πολίτες να δώσουν το δυναμικό παρόν στα μπλόκα, ενώ χτυπούν κατά διαστήματα και οι καμπάνες των εκκλησιών.

Όλο το χωριό σαν μια γροθιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα μπλόκα και είναι έτοιμοι για δυναμικότερη αντίσταση ολόκληρο το βράδυ.

«Τα παιδιά μας έχουν αρρωστήσει, στο γιατρό τα έχουμε τα περισσότερα από τα χημικά και τα δακρυγόνα. Οι αστυνομικοί βαράνε στο ψαχνό», δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

«Αν είναι άντρες να έρθουν μέσα στο χωριό με όλη τους την εξάρτηση αλλά να αφήσουν τα χημικά στην άκρη. Eκεί θα δείξουν αν είναι άντρες», δηλώνει μια άλλη κάτοικος.

Οι σφοδρές συγκρούσεις, ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να ανοίξουν το δρόμο που οι κάτοικοι έκλεισαν χθές με μπάζα.

Με μολότοφ οι κάτοικοι, με δακρυγόνα και χημικά τα ΜΑΤ, δίνουν συνέχεια σε μια σφοδρή αντιπαράθεση μηνών. Από τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων τραυματίστηκαν ένας πολίτης και ένας αστυνομικός.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More