Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ξεπέρασαν τις 16.500 οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στην Ιαπωνία

Ο τελευταίος απολογισμός του σεισμού και των τσουνάμι που έπληξαν στις 11 Μαρτίου την βορειοανατολική Ιαπωνία αυξήθηκε σήμερα σε περισσότερους από 16.600 νεκρούς και αγνοούμενους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 6.405 νεκροί ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων βρίσκεται στους 10.259, διευκρίνισε η αστυνομία.

Συνολικά 2.409 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και εκφράζονται φόβοι ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν πλέον σχεδόν καμιά ελπίδα να ανακαλύψουν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια.

Μετά το χάος των πρώτων ημερών, η διαδικασία αναγνώρισης των πτωμάτων προχωράει κανονικά.

Ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους για ένα πολύ βαρύ απολογισμό. Ο δήμαρχος του λιμανιού Ισινομάκι, μια από τις τοποθεσίες που επλήγησαν περισσότερο από τα τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 9, δήλωσε ότι αγνοείται η τύχη 10.000 ανθρώπων από την πόλη του, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Τόκιο μένουν σήμερα κλεισμένοι στα σπίτια τους, φοβούμενοι μια έκρηξη ραδιενεργού υλικού από το σταθμό που βρίσκεται σε απόσταση 240 χιλιομέτρων προς το βορρά, αν και οι άνεμοι που πνέουν θα ήταν πιθανό να μετέφεραν το μολυσμένο καπνό ή ατμό μακρία από την πυκονκατοικημένη πόλη, προς τον Ειρηνικό ωκεανό.

Πάντως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι η διάδοση της ραδιενέργειας από το σταθμό στη Φουκουσίμα παραμένει τοπική και δεν δημιουργεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα Μάικλ Ο' Λίρι.

Εξάλλου ο ιάπωνας υπουργός Εμπορίου ζήτησε από τις εταιρείες και από τον ιαπωνικό λαό να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να κάνουν οικονομία στην ενέργεια, καθώς η κορυφαία εταιρεία ενέργειας στη χώρα, η Tokyo Electric Power, εφαρμόζει κυλιόμενα μπλακ-άουτ.

Ο υπουργός Μπάνρι Καέιντα ζήτησε επίσης από τις εταιρείες στη δυτική Ιαπωνία να αυξήσουν την παραγωγή τους για να αντισταθμίσουν τη μείωση της παραγωγής στην πληγείσα περιοχή.

"Σήμερα ζητώ από τις εταιρείες στην περιφέρεια Κανσάι και δυτικά του Κανσάι να αυξήσουν την παραγωγή από τα συνήθη επίπεδα", δήλωσε ο Καέιντα.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν αναμένουν ότι θα φτάσει στις ακτές τους επικίνδυνη ραδιενέργεια, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για ένα γενικό έλεγχο των αμερικανικών πυρηνικών σταθμών και υποσχέθηκε στην Ιαπωνία ότι η Ουάσινγκτον θα την στηρίξει.

Εξάλλου η Ομάδα των Επτά (G7) πλουσιότερων βιομηχανικών χωρών επεδίωξαν να ηρεμήσουν τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές έπειτα από μια ταραχώδη εβδομάδα και συμφώνησαν να παρέμβουν από κοινού για να περιορίσουν την άνοδο της ισοτιμίας του γεν.

Στο μεταξύ, η κορυφαία αμερικανική κανονιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να υποχωρήσει η υπερθέρμανση των ράβδων καυσίμων στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

"Είναι κάτι που θα χρειαστεί καιρό, πιθανόν εβδομάδες", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος της Πυρηνικής Κανονιστικής Επιτροπής Γκρέγκορι Τζάσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η βιβλική καταστροφή μέσα από Video
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Ιαπωνία - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα
Ιαπωνία: Το απόλυτο χάος - 6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μάχη με τη ραδιενέργεια
Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More