Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Σε "διάσταση" Μπιρμπίλη - Ρέππας λόγω Αχελώου

Νέα επεισόδια προσλαμβάνει ο χειρισμός στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου, φέρνοντας για πολλοστή φορά σε διάσταση τους υπουργούς Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη και Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα.

Αιτία αυτή την φορά είναι το «χαστούκι» του ΣτΕ στο αίτημα του υπουργείου Υποδομών για ανάκληση της απόφασης, με την οποία απαγορεύονταν τα έργα της εκτροπής προτού απαντηθούν τα προδικαστικά ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το υπουργείο με το επιχείρημα ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της σήραγγας είχε καταθέσει προ μηνών αίτημα για μερική αναστολή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο όμως έγινε μερικώς δεκτό.

Το ΣτΕ καλεί το υπουργείο Υποδομών, εντός 30 ημερών, να υποδείξει τα απολύτως αναγκαία μέτρα ενίσχυσης ή αντικατάστασης των προσωρινών υποστηρίξεων ώστε να μην απειληθεί η ευστάθεια της σήραγγας.

Προχθές, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών έδινε την δική του ερμηνεία για την τύχη του έργου, υποστηρίζοντας ότι «θα κριθεί καταρχήν από την απόφαση του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα προδικαστικά ερωτήματα που έθεσε το ΣτΕ και κατά δεύτερο λόγο από την ολοκλήρωση των νέων μελετών διαχείρισης των υδάτων των υδατικών διαμερισμάτων Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας και την έγκριση των νέων περιβαλλοντικών όρων του έργου, που εκπονεί το ΥΠΕΚΑ». Δήλωνε μάλιστα πρόθυμο να συμμορφωθεί με τις επιταγές του δικαστηρίου.

Χθες συνεργάτες της υπουργού Περιβάλλοντος επισήμαιναν ότι οι μελέτες διαχειριστικών σχεδίων δεν περιλαμβάνουν νέους περιβαλλοντικούς όρους και ότι είναι ανάγκη να συμβαδίζουν τα έργα με το διαχειριστικό σχέδιο κάθε περιοχής στο πνεύμα της οδηγίας πλαίσιο για τα νερά». Το υπουργείο δηλαδή επιμένει στο ότι το έργο πρέπει να αποδεικνύεται αναγκαίο όχι τόσο με αναπτυξιακά κριτήρια αλλά με επιστημονικά.

Είναι η τρίτη φορά που το ΥΠΕΚΑ διαχωρίζει τη θέση του από τους χειρισμούς του συναρμόδιου υπουργείου! Η πρώτη ήταν με «φρέσκια» ακόμη την κυβέρνηση, όταν η κ. Μπιρμπίλη είχε ταχθεί κατά της συνέχισης των έργων της εκτροπής πριν ολοκληρωθούν οι διαχειριστικές μελέτες. Η δεύτερη ήταν η άρνησή της να συνυπογράψει το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι το ΥΠΟΜΕΔΙ εμφανίζεται να τη είχε «υφαρπάξει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More