Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ραγδαία η εξάπλωση των «συνθετικών ναρκωτικών»

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η παραγωγή των «designer drugs» («ναρκωτικά σχεδιαστών»), των οποίων η μοριακή δομή έχει τροποποιηθεί για ν διαφεύγει από τους κανονισμούς ελέγχου, προειδοποιεί η υπηρεσία INCB του ΟΗΕ στην ετήσια έκθεσή της.

Το Διεθνές Όργανο Ελέγχου Ναρκωτικών (INCB), το οποίο εδρεύει στη Βιέννη, αναφέρει ότι «στην Ευρώπη 16 νέα «designer drugs» αποτελούν αντικείμενο παρακολούθησης, ενώ στην Ιαπωνία δεν είναι λιγότερα από 56».

«Λόγω των κινδύνων για την υγεία που δημιουργεί η κατανάλωση «συνθετικών ναρκωτικών», καλούμε τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν εθνικά μέτρα έλεγχου για την παρεμπόδιση της παραγωγής, της διακίνησης και της κατανάλωσης των ουσιών αυτών», δήλωσε ο Πρόεδρος του INCB, Χαμίντ Γόντσε σύμφωνα με την έκθεση.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ, ποτ δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οδηγίες για την παραγωγή τέτοιων ουσιών ανταλλάσσονται συχνά στο διαδίκτυο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More