Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι εταιρείες τεχνολογίας είναι οι καλύτεροι εργοδότες

Δεκατρείς εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται στη λίστα με τους 100 καλύτερους εργοδότες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το περιοδικό «Fortune». Μάλιστα, πρώτη των πρώτων -βάση κριτηρίων που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον εργασίας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις έξτρα παροχές, τις ημέρες άδειας και τις νέες θέσεις εργασίας- είναι μια εταιρεία εξειδικευμένου λογισμικού, που βρίσκεται 14 χρόνια στη σχετική λίστα και ήταν και πέρυσι στο νούμερο ένα.

Η SAS (απλή συνωνυμία με τη σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία) ειδικεύεται από το 1976 στο λογισμικό αναλύσεων για επιχειρήσεις, έχει την έδρα της στη Βόρεια Καρολίνα, απασχολεί 5.629 εργαζόμενους και, μεταξύ άλλων, τους παρέχει ιατρική περίθαλψη στο σπίτι, καλοκαιρινή κατασκήνωση για τα παιδιά τους, πλύσιμο των αυτοκινήτων, γυμναστήριο και άλλες παρόμοιες ευκολίες στους χώρους εργασίας.

Στο νούμερο τέσσερα -όπως και πέρυσι- βρίσκεται η Google, δίνοντας αύξηση αποδοχών 10% στο σύνολο των εργαζόμενων και πρωτοποριακά μπόνους, σε ένα περιβάλλον εργασίας που θυμίζει περισσότερο... παιδική χαρά, παρά τα συνήθως αυστηρά γραφεία ενός πολυεθνικού κολοσσού.

Μια θέση πιο κάτω είναι η Netapp (αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων), που είχε βρεθεί στην κορυφή το 2009 και πέρσι προχώρησε σε εκατοντάδες προσλήψεις. Όσον αφορά στο ύψος των αμοιβών, αναφέρεται χαρακτηριστικά το παράδειγμα μεσαίου στελέχους που εισέπραξε σε μια χρονιά 76.458 δολάρια, με επιπλέον μπόνους 21.917 δολαρίων.

Ακόμη μια χαρακτηριστική περίπτωση εργασιακών σχέσεων, που δεν θυμίζουν σε τίποτα το πως αντιμετωπίζεται στη χώρα μας οι πλειοψηφία των εργαζομένων, είναι αυτή της Cisco (δικτυακά προϊόντα και εφαρμογές), όπου το 85% των υπαλλήλων της συνήθως εργάζεται από το σπίτι ή εξ αποστάσεως!

Από τις περισσότερο γνωστές εταιρείες τεχνολογίας, η Intel βρίσκεται στην 51η θέση (με πλάνο επενδύσεων 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα τρία χρόνια), η Adobe Systems στην 65η (με τα μεγαλύτερα προγράμματα δωρεών στη Σίλικον Βάλεϊ) και η Microsoft στην 72η.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότερες από τις 100 εταιρείες της λίστας προσλαμβάνουν αυτήν την περίοδο κόσμο, που πρακτικά σημαίνει ότι έχουν τουλάχιστον 50 ανοικτές θέσεις εργασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More