Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Χιλιάδες κόσμου παραμένει στο Σύνταγμα - Κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ

Κι ενω υπήρχε ηρεμία λίγο μετά τις πέντε και μισή επικράτησε ένταση και πάλι στην πλατεία Συντάγματος. 'Οπως ισχυρίζονται οι συγκεντρωμένοι αστυνομικός έβρισε και χτύπησε μια κοπέλα και αυτό πυροδότησε την ένταση.

Οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έκαναν και πάλι χρήση χημικών ενώ παραμένουν στην πλατεία περίπου 1.000 διαδηλωτές. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι διαδηλωτές ξήλωσαν παγκάκια και επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ. Λίγη ώρα αργότερα έγινε επέμβαση των αστυνομικών και τους απώθησε.

Οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν εκεί και όπως λένε θέλουν να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε "πλατεία Ταχρίρ" του Καϊρου. Προηγήθηκαν 2 μεγαλειώδεις πορείες με ένταση και πάθος και οι συμπλοκές που έγιναν προκλήθηκαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ έγινε κανονικά και πέρασε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν κατάφερε ποτέ να προσεγγίσει το Σύνταγμα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πορευθούν στην λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας. Μόνο λίγο πριν τις 3.30 επετράπη σε περίπου 3.000 άτομα να "ανέβουν" από τη Μ.Βρετανία στο Σύνταγμα.

Στην πλατεία Συντάγματος συνελήφθη διαδηλωτής που είχε στην κατοχή του τόξο, δύο βέλη, ένα καδρόνι και ένα τσεκούρι!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την πλευρά των διαδηλωτών αναφέρουν πως ενώ η πορεία διεξαγόταν ειρηνικά και χωρίς προβλήματα, ακούστηκε από τα cb της αστυνομίας η εντολή «Σπάστε την πορεία».

ΠΙΟ ΠΡΙΝ
Ένταση και εκτεταμένες συμπλοκές, με ρίψεις μολότοφ από ομάδα διαδηλωτών και βομβίδων κρότου - λάμψης αλλά και χημικών από αστυνομικές δυνάμεις, σημειώνονται αυτή την ώρα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, δίπλα ακριβώς από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κτήριο τελεί υπό αστυνομικό κλοιό, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μια μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΕΛΤΑ τυλίχθηκε στις φλόγες από ρίψη μολότοφ, ενώ και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όταν δέχθηκε αντίστοιχη επίθεση.

Οδομαχίες σημειώνονται και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι διαδηλωτές υποχωρούν προς την Ομόνοια.

Ενταση προκλήθηκε από άγνωστη αιτία και ενώ η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατευθυνόταν μέσω της Σταδίου προς το Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Στην Πλατεία Συντάγματος έφτασε λίγο μετά τις 12:00 το κύριο σώμα της πορείας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο τομέα.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν συρρεύσει στο χώρο ακριβώς μπροστά από το κτήριο της Βουλής, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή μπροστά από τη Βουλή όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με έντονη την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι διαδηλωτές τραγουδούν «Πότε θα κάνει ξαστεριά» δίνοντας με το δικό τους τρόπο ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για την πολιτική της και τα σκληρά οικονομικά μέτρα.

Κλειστές παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλη η Ελλάδα στους δρόμους

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More