Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Στο στόχαστρο τα κινεζικά προϊόντα

Εντατικές έρευνες για να εντοπιστούν περιπτώσεις υποτιμολόγησης υφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων που εισάγονται από την Κίνα. Με εγκύκλιο του προς τα τελωνεία της χώρας το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως η δασμολογητέα αξία των εισαγομένων εμπορευμάτων είναι η συναλλακτική αξία, δηλαδή η πράγματι πληρωθείσα ή πληρωτέα για τα εμπορεύματα τιμή, όταν πωλούνται προς εξαγωγή με προορισμό το τελωνειακό έδαφος της Κοινότητας.

Το υπουργείο ζητά να ερευνηθούν περιπτώσεις όπως:

- Τα πραγματικά έξοδα μεταφοράς είναι τόσο υψηλά όσο η δηλωθείσα δασμολογητέα αξία ή και ακόμα μεγαλύτερα
- Η δηλωθείσα αξία είναι σημαντικά χαμηλότερη από το μέσο όρο των συγκρίσιμων τιμών εισαγομένων ομοειδών εμπορευμάτων
- Η τιμή μεταπώλησης (από τα διαθέσιμα στοιχεία) είναι δυσανάλογα υψηλή, συγκρινόμενη με την δηλωθείσα κατά την εισαγωγή αξία
- Η πληρωμή του τιμολογίου γίνεται με μετρητά

Όταν οι τελωνειακές αρχές έχουν αμφιβολίες ως προς την δηλούμενη αξία,θα πρέπει να ζητούν από τον εισαγωγέα κάθε πρόσθετη πληροφορία, ενώ ο εισαγωγέας αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη, για την ακρίβεια των πληροφοριών που καλείται να παράσχει συμπληρωματικά στις τελωνειακές αρχές και για την εγκυρότητα και γνησιότητα των στοιχείων που θα προσκομίσει.

Τα παρακάτω έγγραφα, εκτός του τιμολογίου, θα μπορούσαν να ζητηθούν από τις τελωνειακές αρχές, σε περιπτώσεις αμφιβολιών:

* Συμβόλαια πώλησης
* Έγγραφα μεταφοράς και εξόδων ασφάλισης
* Έγγραφα παραγγελίας
* Λογιστικά έγγραφα
* Αλληλογραφία
* Αποδεικτικά πληρωμής.

Επιπλέον, θα μπορούσε να ζητηθεί από τον εισαγωγέα, να αιτιολογήσει γραπτώς την αξία του τιμολογίου, εφόσον η αξία αυτή κρίνεται πολύ χαμηλή.
Εάν, μετά την παροχή πρόσθετων πληροφοριών, οι αμφιβολίες των τελωνειακών αρχών εξακολουθούν να υφίστανται, τότε οι εν λόγω αρχές πρέπει να κοινοποιούν στον ενδιαφερόμενο, πριν λάβουν την τελική απόφαση, την αιτιολογία στην οποία στηρίζονται οι αμφιβολίες αυτές και να του παρέχουν λογικά περιθώρια απάντησης, Η τελική απόφαση των τελωνειακών αρχών πρέπει να κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο εγγράφως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More