Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ζυμώσεις στις Βρυξέλλες για Ευρωομόλογο προκειμένου να γίνουν τα έργα

Διαβουλεύσεις για την έκδοση ευρωομολόγων προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής, κυρίως στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών αρχίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την πρωτοβουλία αυτή παρουσίασαν στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Φιλίπ Μεϊστάντ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το γενικό περίγραμμα της πρότασης, που αποσκοπεί στην τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της απασχόλησης-με δεδομένη την περιορισμένη κατάσταση των δημοσίων οικονομικών των χωρών μελών της ΕΕ- είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το Φθινόπωρο του 2010, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την ομιλία του για την «κατάσταση της ΕΕ».

Αναλυτικότερα, τα ομόλογα για έργα υποδομής θα έχουν ως στόχο την άντληση πρόσθετων-πέραν της δημόσιας χρηματοδότησης και των τραπεζικών δανείων- ιδιωτικών κεφαλαίων από ενδιαφερόμενους επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες, που με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα μπορούσαν να συμβάλουν περισσότερο στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των έργων.

Όπως ανέφερε ο Ολι Ρεν υπολογίζεται ότι την επόμενη δεκαετία θα απαιτηθούν 1,5-2 τρισ. ευρώ σε επενδύσεις, ενώ μόνο στον τομέα των μεταφορών εκτιμάται ότι οι ανάγκες σε επενδύσεις ανέρχονται σε 21,5 δισ. ευρώ ετησίως για τη μετά 2013 περίοδο.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαϊου με στόχο τον Ιούνιο να υποβάλει η Επιτροπή συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε αυτά τα ομόλογα να είναι λειτουργικά από το 2014.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More