Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πρόταση 13 κινήσεων για την μεταμόρφωση του Κεραμεικού

Πρόταση 13 κινήσεων προτεραιότητας που μπορούν να υλοποιηθούν σε 12 μήνες και να ενεργοποιήσουν θετικά την περιοχή Κεραμεικού - Μεταξουργείου (ΚΜ), διαβιβάστηκε προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, καθώς και στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Η πρόταση υπογράφεται από ενεργούς πολίτες, επαγγελματίες και συλλόγους της περιοχής και αποτελεί μια πρωτοβουλία της κίνησης «ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά», με αίτημα τη συνεργασία της Πολιτείας και την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών στην περιοχή, ώστε να ανατραπεί η σημερινή εικόνα και να δοθεί πνοή ζωής για την ανάκαμψη της ιστορικής αυτής αστικής γειτονιάς.

Η πρόταση «13/12» αποτελεί μια προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας της περιοχής να αναδείξει 13 κινήσεις που, εφόσον εφαρμοστούν από την Πολιτεία, μπορούν σε 12 μήνες να εξελιχθούν σε σύγχρονες και βιώσιμες λύσεις.

Μεταξύ των 13 κινήσεων προτεραιότητας, που μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να «μεταμορφώσουν» την περιοχή σε μια γειτονιά-πρότυπο, περιλαμβάνονται η θεσμοθέτηση φορολογικών και λοιπών κινήτρων για την ενίσχυση της κατοικίας στην περιοχή και την εγκατάσταση νέων δημιουργικών επιχειρήσεων, η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας στη γειτονιά, η θεσμοθέτηση προγράμματος για τη διαχείριση και αξιοποίηση διατηρητέων, η ανάπλαση και τελική διαμόρφωση της πλατείας Αυδή με επανατοποθέτηση της παιδικής χαράς στην περιοχή, κ.α.

Ένα από τα κεντρικότερα αιτήματα όσων συνυπέγραψαν την πρόταση «13/12» είναι η άμεση ένταξη της περιοχής στο στρατηγικό σχεδιασμό της Πολιτείας για την εξέλιξη της Αθήνας (πρόγραμμα Αθήνα Αττική 2014, Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνα 2020).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More