Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τεράστια τα οικονομικά ανοίγματα των κομάτων

"Κραχ" για τα οικονομικά των κομμάτων τα οποία με περικοπές δαπανών, μη ανανεώσεις συμβάσεων και "έξυπνες ιδέες" προσπαθούν να βγουν από την κρίση.

Διακόπτει το ΠΑΣΟΚ τις συμβάσεις όσων δεν έχουν σχέση αορίστου χρόνου και δεν έχει χρήματα ούτε για τις καθαρίστριες, η ΝΔ προχώρησε στην έκδοση κουπονιών και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, το ΚΚΕ ετοιμάζει εξόρμηση, ενώ το ΛΑΟΣ παίρνει επιχορήγηση για το ίδρυμα ΙΩΝ Δραγούμης για να καλύψει άλλες πάγιες ανάγκες.

Υποφέρουν από το «κραχ»
Ποιος είπε πως ακόμα και οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για τη σημερινή οικονομική κατάσταση, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δεν υποφέρουν από το «κραχ»; Έγκυρες πηγές αναφέρονται σε δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά σε Ιπποκράτους και Συγγρού, με αποτέλεσμα ελάχιστα κομματικά στελέχη να επιθυμούν πραγματικά την τέλεση πρόωρων εκλογών. Οι ισολογισμοί που μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα παρουσιαστούν για τα μεγέθη των μεγάλων κομμάτων θα είναι ενδεικτικοί της δυσπραγίας αλλά και του αδιεξόδου στο οποίο περιήλθε το πολιτικό σύστημα της χώρας. Κι αυτό διότι τα δάνεια πνίγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ
Δάνεια που συνολικά για το κυβερνών κόμμα αγγίζουν τα 150 εκατ. ευρώ (μόνο σε τρεις τράπεζες οφείλει περί τα 112 εκατ. ευρώ) και για τη ΝΔ τα 130 εκατ. ευρώ (στις τράπεζες οφείλει 110 εκατ. ευρώ). Μεγάλο θέμα προκύπτει καθώς ο κύριος όγκος των δανείων αφορά μια τράπεζα, την Αγροτική, η οποία ήδη από την τρόικα έχει στοχοποιηθεί για πώληση, με αποτέλεσμα στα οικονομικά επιτελεία των δύο μονομάχων για τη διακυβέρνηση της χώρας να επικρατεί αναστάτωση.

Περικοπές και μειώσεις στο ΠΑΣΟΚ
Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί είναι η διάθεση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη να μειώσει περαιτέρω – μετά από κάποιες πρώτες ήδη απομακρύνσεις – το προσωπικό της Ιπποκράτους με τη μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο κόμμα. Παράλληλα, περικοπές έχουν αποφασιστεί σε μια σειρά διοικητικές δαπάνες (καθαρισμός, χρήση κινητών τηλεφώνων, δαπάνες δημοσιότητας κ.ά). Μέχρι στιγμής ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος έχει αναγκαστεί να διώξει περί τα 100 και πλέον άτομα και έπεται συνέχεια. Πρόκειται φυσικά για ενέργεια που προκαλεί κόστος στο κόμμα καθώς τα επαγγελματικά στελέχη ανέκαθεν αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του Κινήματος.

Η ΝΔ, τα εξαφανισμένα στελέχη και η μάχη των κουπονιών
Την ίδια στιγμή στη ΝΔ συνεχίζεται ο εξορθολογισμός των δαπανών, με τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος κ. Θανάση Σκορδά να σπαζοκεφαλιάζει για το πώς θα εισρεύσει χρήμα στο κομματικά ταμεία και πως θα διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν υπάρξει περικοπές θέσεων εργασίας αν και η βασική μέριμνα του κ. Σκορδά ήταν να επαναφέρει «εξαφανισμένα» στελέχη στη δουλειά.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως η ΝΔ πρόσφατα έλαβε δάνειο για να καταβάλλει μισθούς και εισφορές, όμως στόχος της διοικητικής ομάδας του κόμματος είναι να υπάρξουν άλλου τύπου ενέργειες για να καλυφθούν οι «τρύπες». Για παράδειγμα ήδη έχουν δοθεί κουπόνια αξίας 10 χιλ. ευρώ ανά βουλευτή με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό. Η μέχρι στιγμής κινητικότητα όμως δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Για το λόγο αυτό σκέψεις υπάρχουν και για ενεργοποίηση των δυνάμεων του κόμματος στον απόδημο Ελληνισμό. Σε κάθε περίπτωση, τα δύσκολα οικονομικά του κόμματος, συν το γεγονός πως η μετακόμιση στη Συγγρού (ενώ τρέχει το ενοίκιο και για τη Ρηγίλλης) κόστισε αρκετά χρήματα είναι οι παράγοντες που πονοκεφαλιάζουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Το ΚΚΕ κρατά, ανοιχτές πληγές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ
To KKE ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, ήδη ξεκινά καμπάνια, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει εναποθέσει τις ελπίδες του σε δάνεια (αν και χρωστά περί τα 5 εκατ. ευρώ στην Εθνική) αλλά στην πάγια καλή οικονομική του κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ όπου οι απανωτές διασπάσεις τόσο σε επίπεδο Ανανεωτών όσο και σε αυτό του Αλέκου Αλαβάνου έχουν αφήσει οικονομικές πληγές.

Σφιχτή διαχείριση από τον ΛΑΟΣ
Τέλος ο ΛΑΟΣ έχει επιλέξει να ακολουθήσει σφιχτή διαχείριση, με όλους τους πόρους να συγκεντρώνονται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Καλλιρόης ακόμα κι αν αυτοί οι πόροι αφορούν τη χρηματοδότηση του Κέντρου Πολιτικού Στοχασμού «Ιών Δραγούμης» το οποίο επιχορηγήθηκε με 400 χιλ. ευρώ εκ των οποίων μόνο 90 χιλ. ευρώ πήγαν σε μισθοδοσίες.

Μεγάλο επίσης πρόβλημα σε τυχόν διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι και η αρνητική διάθεση πολλών μεγάλων διαφημιστικών να προβάλλουν τα κόμματα και τις θέσεις τους, λόγω χρεών των τελευταίων προς αυτές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More