Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Πάνε για νέο ρεκόρ για τα φέσια στην αγορά

Ξεπέρασαν τα 580 εκατ. ευρώ τα «φέσια» στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξέλιξη που προοιωνίζεται νέο ρεκόρ φέτος, καθώς εντείνονται τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Η αξία των ακάλυπτων επιταγών έφθασε τα 517,5 εκατ. ευρώ και των απλήρωτων συναλλαγματικών τα 65 εκατ. ευρώ.

Επιμέρους, τον Μάρτιο, τα στοιχεία της «Τειρεσίας Α.Ε.» δείχνουν ότι έμειναν ακάλυπτες 15.812 επιταγές αξίας 163,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ήταν 12.703 τεμάχια, αξίας 19,1εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οι ακάλυπτες επιταγές ήταν αυξημένες κατά 8,2% ως προς την αξία τους και κατά 5,4% ως προς τον αριθμό τους. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ήταν μειωμένες σε ποσοστό 4,74% και αυξημένες κατά 0,5% αντιστοίχως.

Από μήνα σε μήνα (τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο) προκύπτει μείωση 5,11% όσον αφορά στον αριθμό των ακάλυπτων και 10,32% ως προς την αξία τους. Στις συναλλαγματικές τα αντίστοιχα ποσοστά είναι μειωμένα κατά 4,11% και 23,41%.

Το 2010, συνολικά, τα «φέσια» στην αγορά έφτασαν τα 2,1 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί φέτος εάν συνεχιστεί ο εκρηκτικός ρυθμός αύξησης που καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More