Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ζητήσαμε 2 φορές επιμήκυνση όλου του χρέους της χώρας

Το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, επικαλείται πηγές της Κομισιόν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το αίτημα για συνολική επιμήκυνση τέθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο και επαναλήφθηκε τον Απρίλιο κατά την επίσκεψη της τρόικας από τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έκανε αυτή την κίνηση με την αιτιολογία ότι έτσι θα ησυχάσουν οι αγορές και θα σταματήσει η κουβέντα για “κούρεμα”.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι η αβεβαιότητα για το τί θα συμβεί σε Ιρλανδία και Πορτογαλία, απομακρύνει την ημερομηνία που θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται ο συνολικός σχεδιασμός του Μνημονίου. Ως λύση προτείνεται η επιμήκυνση του συνολικού χρέους της χώρας ώστε να μειωθούν οι δανειακές ανάγκες της περιόδου 2013-15, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές.

Η απάντηση στο ελληνικό αίτημα προς την ΕΕ λέει το ρεπορτάζ , ήταν αρνητική με το αιτιολογικό ότι η επιμήκυνση θα προκαλούσε προβλήματα στην Ευρωζώνη. Ωστόσο χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία είναι πρόθυμες να το συζητήσουν καθώς κρίνουν ότι αυτό θα απομάκρυνε το ενδεχόμενο να μας ξαναδανείσουν.

Μάλιστα πληροφορίες από ευρωπαϊκές κυβερνητικές πηγές, που δεν επιβεβαιώνονται ούτε και διαψεύδονται από την ΕΚΤ και την Κομισιόν, φέρουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου να έθεσε το ζήτημα και στη συνεδρίαση του Eurogroup στην Ουγγαρία την περασμένη Παρασκευή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More