Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Προσφορές των εμπόρων για την προσέλκυση καταναλωτών

Με δεδομένη την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, πολλές επιχειρήσεις προχώρησαν ήδη σε σημαντικές προσφορές για την τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος των καταναλωτών. Τα γραπτά μηνύματα (sms), τα διαφημιστικά έντυπα, τα sites των εταιρειών, είναι κάποιοι από τους τρόπους που επιλέγουν οι εταιρείες να επικοινωνήσουν στο καταναλωτικό κοινό τις οικονομικές ευκαιρίες, που του προσφέρουν, ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

«Σύμφωνα με τιμοληψίες στα σούπερ μάρκετ, στις κεντρικές αγορές, καθώς και στα ανεξάρτητα καταστήματα τροφίμων, τα κρέατα εμφανίζονται φθηνότερα κατά 3% και τα λαχανικά κατά 5%» ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, Μιχάλη Τσιφάκη, όσον αφορά στην αγορά κρέατος, υπάρχει αβεβαιότητα για το που θα κυμανθούν οι τιμές των αμνοεριφίων τη Μεγάλη Εβδομάδα, συμπληρώνοντας ότι το αρνί φέτος αναμένεται να λείψει από την ελληνική οικογένεια, καθώς, όπως λένε οι κρεοπώλες, οι γειτονικές χώρες, που μας προμήθευαν με ζώντα ζώα (Βουλγαρία, Αλβανία, κλπ), δεν είναι σε θέση να καλύψουν την ελληνική ζήτηση, αφού σχεδόν το σύνολο της παράγωγής τους έχει απορροφηθεί από την Τουρκία σε πολύ υψηλές τιμές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο κ. Τσιφάκης αναφέρει ότι παρατηρείται μια ανοδική τάση της τιμής των αρνιών από τα Σκόπια, η οποία έως τώρα διαμορφώνεται στα 7 έως 7,99 ευρώ το κιλό από 5,50 έως 6 ευρώ την αντίστοιχη περυσινή εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν και αποκλίσεις των τιμών προς τα πάνω στα αρνιά από τα Σκόπια. Ενδεικτικά, επισημαίνει περίπτωση κρεοπωλείου, που πωλούσε την μία ημέρα 7,49 ευρώ το κιλό και την αμέσως επόμενη η τιμή είχε «σκαρφαλώσει» στα 7,99 ευρώ.

«Το καλύτερο θα ήταν ο καταναλωτής, αν είναι αποφασισμένος να αγοράσει αρνί και του το επιτρέπει η αγοραστική δύναμή του, να το κάνει όσο το δυνατόν νωρίτερα» υπογράμμισε ο κ. Τσιφάκης, καθώς, κατά την εκτίμησή του, οι τιμές τη Μεγάλη Εβδομάδα ενδέχεται να αυξηθούν.

Σχετικά με τις τιμές των οπωροκηπευτικών, εκεί παρατηρούνται υψηλές τιμές στις πατάτες και τις ντομάτες και πλέον είναι ακριβότερες κατά 9% και 6,7%, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών για τα σούπερ μάρκετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή της εισαγόμενης πατάτας είναι ακριβότερη κατά περίπου 43%, σε σχέση με πέρυσι, λόγω των ελλείψεων, που παρατηρούνται, διεθνώς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More