Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας

Μετά το τεχνικό κλιμάκιο, που βρίσκεται στη χώρα μας από τη προηγούμενη εβδομάδα, στην Αθήνα αναμένονται σήμερα και οι επικεφαλής της τρόικας (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Ο έλεγχος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος, ενόψει μάλιστα της έγκρισης της τέταρτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας, ύψους 15 δισ. ευρώ, αλλά και της εξειδίκευσης των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ, για την τριετία 2012- 2014.

Την Παρασκευή, οι ελεγκτές της τρόικας συναντήθηκαν με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της κριτικής που άσκησαν ήταν ότι υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων, ενώ ζήτησαν να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου και εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Οι ελεγκτές δέχθηκαν πάντως ότι είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Στη συνάντηση που είχαν με τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα, το ενδιαφέρον των ελεγκτών εστιάστηκε στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μέτρων για τη μείωση των δαπανών των ταμείων και ιδιαίτερα για το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της ενιαίας τιμολόγησης των ιατρικών πράξεων και των εξετάσεων.

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας εξετάζει την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά δεδομένα και τη θέση των ελληνικών τραπεζών, με εστίαση στην αναδιάρθρωση της ΑΤΕ. Αντικείμενο επίσης, είναι το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η εφαρμογή των αλλαγών στις ΔΕΚΟ, η πορεία του ασφαλιστικού συστήματος, η απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων, τα οικονομικά της υγείας και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Τα μέτρα ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ) για την τριετία 2012- 2014 πρέπει να δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, βάσει του μνημονίου, να έχουν αποτελέσει νόμο του κράτους έως το τέλος Απριλίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More