Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής ασχολείται με τρεις ληστείες- «μαμούθ»

Άφαντοι παραμένουν οι δράστες της ληστείας με τις βαριοπούλες που έγινε στις 28 Ιανουαρίου στην Εθνική τράπεζα Αιγίου με λεία 250.000 ευρώ. Το μόνο που έχουν εξακριβώσει οι αστυνομικοί, είναι ότι δεν πρόκειται για τους δράστες άλλων τριών ληστειών – «μαμούθ» που έγιναν με την ίδια μέθοδο μέσα σε επτά μήνες σε διαφορετικά σημεία της χώρας και… «μυρίζουν» έντονα τρομοκρατία! Πρόκειται για τις ληστείες που έγιναν:

• Στις 22 Ιανουαρίου στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην Πάτρα, όταν οι δράστες βρήκαν το χρηματοκιβώτιο ανοιχτό λόγω καταμέτρησης και άρπαξαν σαν… κύριοι 500.000 ευρώ.

• Στις 17 Οκτωβρίου 2010, όταν λήστεψαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το υποκατάστημα της Εθνικής σε κεντρική πλατεία του Αγρινίου, αιφνιδίασαν τον υπάλληλο που ανεφοδίαζε το Α.Τ.Μ. και άρπαξαν δυο δεσμίδες με 240.000
ευρώ!

• Στις 25 Ιουνίου 2010, στην ληστεία της Εθνικής τράπεζας στην Πρέβεζα, όταν χτύπησαν στο κεφάλι τον υπάλληλο που τοποθετούσε χρήματα στο Α.Τ.Μ. και πήραν 190.000 ευρώ! Μέσα σε λιγότερο από επτά μήνες, οι δράστες έχουν αρπάξει 930.000 ευρώ με μια παράξενη… προτίμηση στα υποκαταστήματα της Εθνικής, πάντα σπάζοντας
με βαριοπούλα τα τζάμια λίγο πριν κλείσουν και σπέρνοντας τον πανικό στους υπαλλήλους που δεν τολμούν να αντιδράσουν! Ακόμη και το ποσό της πρώτης ληστείας, θα ήταν υπεραρκετό για δύο κοινούς κακοποιούς. Ίσως το ότι συνεχίζουν την δράση τους και μάλιστα κάθε φορά σε διαφορετική πόλη, σημαίνει ότι πίσω τους αναδύεται «άρωμα» τρομοκρατίας.

Ένα στοιχείο που ενισχύει αυτή την πεποίθηση, είναι ότι εξορμούν πιθανότατα από την Αθήνα. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα κλεμμένα μέσα διαφυγής που χρησιμοποιούν, όπως τη μηχανή που εγκατέλειψαν με τα κλειδιά στη μίζα σε μικρή απόσταση από την τράπεζα στην Πάτρα και αποδείχθηκε πως είχε κλαπεί από το Παγκράτι στις 16 Νοεμβρίου.

Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που ασχολείται με τις τρεις ληστείες, έκανε έρευνα και για την ληστεία του Αιγίου. Από το οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος της τράπεζας, φαίνεται ότι οι δράστες αντέγραψαν το modus operandi των δραστών από τις άλλες τρεις ληστείες, καθώς είχαν διαφορετική σωματότυπο, ήταν οπλισμένοι με «Καλάσνικοφ» και διέφυγαν με τζιπ. Αντίθετα, στις άλλες τρεις περιπτώσεις, οι ληστές ήταν δύο γεροδεμένοι νεαροί με κράνη που κάλυπταν τα πρόσωπά τους και κουκούλες από μέσα και δεν είχαν ούτε καν… όπλα μαζί τους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More