Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

"Απόβαση" στην Κίνα από Έλληνες εφοπλιστές

Στη Κίνα θα μεταβεί, πιθανόν στα τέλη Φεβρουαρίου ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης. Θα συνοδεύεται από πολυμελή αντιπροσωπεία εφοπλιστών και ανθρώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Θα έχει συναντήσεις με κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες, τον κινεζικό νηογνώμονα, πιθανότατα με τον πρόεδρο της Cosco Κάπτεν Γουέι, εκπροσώπους τραπεζών που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών στην κατασκευή νεότευκτων πλοίων καθώς και με εκπροσώπους ναυπηγικών μονάδων, όπου ναυπηγούνται πλοία ελληνικών συμφερόντων.

Ανάμεσα στους Έλληνες εφοπλιστές που ναυπηγούν πλοία στην Κίνα είναι οι Γιάννης Αγγελικούσης, Βίλλυ Παναγιωτίδης, Θεόδωρος και Μιχάλης Βενιάμης, Ντίνος Μαρτίνος, η οικογένεια Τομάζου, ο Βίκτωρ Ρέστης, ο Γιώργος Οικονόμου, ο Νίκος Τσάκος, ο Βασίλης Παπαχρηστίδης, ο Ομιλος Λάτση, ο Ανδρέας Μαρτίνος, ο Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος, ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ο Χάρης Βαφειάς, ο Νίκος Φιστές και ο Διαμαντής Λεμός.

Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση έχει προκαλέσει στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην ελληνόκτητη ναυτιλία, με την οποία η χώρα της Άπω Ανατολής έχει αναπτύξει πολύ ισχυρούς δεσμούς εδώ και δεκαετίες.

Στο γεγονός αυτό ελπίζει και ο ΥΘΥΝΑΛ ο οποίος εκτιμά ότι με την βοήθεια των ελλήνων εφοπλιστών και για το καλό της χώρας, η οποία διανύει μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, θα καταφέρει να εξομαλύνει και πάλι τις σχέσεις των δύο πλευρών, και να άρει τις έντονες επιφυλάξεις της κινέζικής πλευράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More