Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Καμία εργασιακή εμπειρία για το 50% των νέων Ελλήνων έως 22 ετών

Με μεγάλη καθυστέρηση εισέρχονται στην αγορά εργασίας οι νέοι στην Ελλάδα, με το 50% των ατόμων έως 22 ετών να μην έχει ούτε μία εργασιακή εμπειρία.

Σύμφωνα με ειδική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας, μέχρι την ηλικία των 22 ετών το ποσοστό των ατόμων που έχουν μια εργασιακή εμπειρία δεν ξεπερνά το 50%, ενώ ακόμα και στην ηλικία των 25 ετών, το 20% των ερωτηθέντων ατόμων δεν έχει αποκτήσει καμία εργασιακή εμπειρία.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι περισσότεροι νέοι βρίσκουν μια πρώτη εργασία ως μισθωτοί. Για τους περισσότερους, η εργασία αυτή ήταν μισθωτή και πλήρους απασχόλησης, αλλά προσωρινή (40,5%) ενώ σημαντικό (11,4%) είναι και το ποσοστό αυτών που εργάστηκαν με μερική απασχόληση–είτε σε μόνιμη είτε σε προσωρινή εργασία.

Το ποσοστό των ατόμων που άρχισαν να εργάζονται αμέσως είτε βρήκαν μια εργασία μέσα σε έναν το πολύ χρόνο από το τέλος των σπουδών τους είναι 27,9%. Το 30,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βρήκε εργασία μέσα στον τέταρτο χρόνο, ή και αργότερα, μετά το τέλος των σπουδών.

Το ποσοστό των ατόμων που δήλωσε ότι εργάστηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του (είτε διακόπτοντας τις σπουδές είτε παράλληλα με αυτές) ανέρχεται σε 27,4%. Η μέση διάρκεια της πρώτης εργασίας είναι 46,5 μήνες. Είναι μεγαλύτερη για τους άντρες (49,35 μήνες) και για τα άτομα με απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (47,71 μήνες).

Σύμφωνα με την έρευνα, όταν και οι δύο γονείς είναι γεννημένοι στην Ελλάδα, τα μισά σχεδόν άτομα έχουν ανώτερο εκπαιδευτικό επίπεδο από τους γονείς τους (49,9%). Αν, όμως, κάποιος (ή και οι δύο) από τους γονείς είναι γεννημένος στο εξωτερικό το ποσοστό των ατόμων με ανώτερη εκπαίδευση από τους γονείς τους είναι αρκετά μικρότερο (29,4% και 20,8%, αντίστοιχα).

Το ποσοστό των ατόμων με εκπαιδευτικό επίπεδο χαμηλότερο από αυτό των γονέων τους είναι αρκετά υψηλό όταν ένας ή και οι δύο γονείς έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό (20,4% και 12,4%, αντίστοιχα) ενώ είναι μόνο 6,4% για τα άτομα των οποίων και οι δύο γονείς είναι γεννημένοι στην Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More