Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση «παντού» από το νέο έτος

Σε τρεις φάσεις θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα.

Πρόκειται «ίσως το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα, όχι από την οικονομική άποψη, αλλά από την τεχνική του πλευρά», όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη.

Η πρώτη φάση, περιλαμβάνει την ανάπτυξη του λογισμικού και της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος, που ήδη έχει γίνει στον ΟΑΕΕ. Η δεύτερη αφορά την επέκταση της συνταγογράφησης στα ασφαλιστικά ταμεία και θεωρείται ότι έως την 1η Μαΐου θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα το ΙΚΑ, ο ΟΠΑΔ και ο ΟΓΑ.

Η τρίτη και τελευταία φάση του έργου σηματοδοτεί την πλήρη ανάπτυξή του με την ένταξη σε αυτό των νοσοκομείων, των ιδιωτικών κλινικών, των ιδιωτικών γιατρών και των αγροτικών ιατρείων, συμπεριλαμβανομένων και των παραϊατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, μόλις παραληφθεί το «τεύχος προκήρυξης» του έργου, θα εξεταστεί αν αυτό καλύπτει τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, ο τρόπος χρηματοδότησης του -εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος θα προέλθει από κονδύλια του ΕΣΠΑ- και ο τρόπος επιλογής του αναδόχου με διαγωνισμό ή ΣΔΙΤ.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση να εφαρμοστεί πλήρως από την 1η Ιανουαρίου 2012, καθώς και η εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ από σπατάλες στα φάρμακα.

Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι έως την περίοδο Οκτώβριος - Νοέμβριος πρέπει να έχει βρεθεί ο ανάδοχος του έργου, εκτίμησαν ότι το ΙΚΑ θα είναι έτοιμο να «περάσει» στο σύστημα τον Μάιο, όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς τα νοσοκομεία πρέπει πρώτα να αποκτήσουν μηχανοργάνωση.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι το κόστος του έργου μπορεί να «αποσβεσθεί σε μία εβδομάδα», ενώ σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επιτάχυνσης του έργου θα δημιουργηθεί ομάδα νομικών, προκειμένου να ανιχνευθούν οι τρόποι συντομότερης διεξαγωγής των απαραίτητων διαγωνισμών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More