Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Άδεια 100 καταστήματα σε 10 δρόμους στο Κολωνάκι

Στον ρυθμό των... εκπτώσεων κινούνται τα ενοίκια των επαγγελματικών χώρων, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μειώσεις μισθωμάτων έως και 50%! Η επαναδιαπραγμάτευση αποτελεί πλέον καθεστώς στην αγορά και ειδικά στα εμπορικά καταστήματα και τα υποκαταστήματα τραπεζών γίνεται πραγματικό... πάρτι προσφορών.

Ειδικοί της αγοράς χαρακτηρίζουν πρωτόγνωρο το φαινόμενο, αλλά και αναμενόμενο, καθώς τα χιλιάδες λουκέτα έχουν δημιουργήσει «νεκροταφεία» ακινήτων ακόμη και σε προβεβλημένες περιοχές.

Για παράδειγμα, στη μεγαλύτερη και από τις ακριβότερες «βιτρίνες» της Ελλάδας, στο Κολωνάκι, σε 10 δρόμους τουλάχιστον 100 καταστήματα έχουν κλείσει. Στην Πατριάρχου Ιωακείμ υπάρχουν 10 ισόγεια καταστήματα άδεια. Στον πιο γνωστό πεζόδρομο της περιοχής, την Τσακάλωφ, ξενοίκιαστα εδώ και μήνες είναι 14 καταστήματα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Στη Σόλωνος, από το Κολωνάκι μέχρι το Χημείο, 25 καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο. Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη υπάρχουν τρία καταστήματα που ενοικιάζονται. Άλλα 3-4 καταστήματα βρίσκονται στην οδό Αναγνωστοπούλου και επίσης 3-4 στην οδό Κανάρη.

200 αιτήσεις
Σύμφωνα με τον κ. Κ. Θεοδωρίδη, ιδιοκτήτη του μεσιτικού γραφείου «ERA Πόλις»: «Οι εντολές πώλησης ή ενοικίασης που έχουμε ως γραφείο φτάνουν τις 200, όταν πριν 3 χρόνια όποιος είχε να στο χαρτοφυλάκιό του 3-4 ακίνητα στο Κολωνάκι θεωρούνταν επιτυχημένος».

«Η κατάσταση είναι δραματική και δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη πιάσει πάτο. Πιστεύω ότι και μετά από 1-1,5 χρόνο θα μιλάμε για νέες χαμηλότερες τιμές ενοικίασης καταστημάτων», τονίζει στην «Οικονομία» ο επικεφαλής του τμήματος επαγγελματικών ακινήτων της εταιρείας Danos/BNP Paribas Real Estate, κ. Γιώργος Λίτσας.

Τα χειρότερα έρχονται
Ειδικοί της αγοράς χαρακτηρίζουν την κατάσταση δραματική, ενώ εκτιμούν ότι σε 1 - 1,5 χρόνο θα μιλάμε για νέες χαμηλότερες τιμές ενοικίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More