Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Νέο "ψαλίδι" στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Το ενδεχόμενο μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας πως «η ανταγωνιστικότητα περνά μέσα από το κόστος εργασίας».

Σε μία προσπάθεια να μην επικρατήσει αναταραχή και στον ιδιωτικό τομέα μετά το "ψαλίδι" που έπεσε στο δημόσιο, σημείωσε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας δεν εξαρτάται μόνο από το κομμάτι της μισθολογικής δαπάνη, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου.

Η δήλωση αυτή έρχεται δύο μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου φέρεται ότι θα παρουσιαστεί το αποκαλούμενο «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που προτείνει η Γερμανία.

Αυτό βέβαια θα απαιτεί περισσότερες περικοπές μισθών και αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη σε όλη την ΕΕ, στο πλαίσιο του ευρύτερου μηχανισμού για τη θωράκιση της Ευρώπης.

Στο μεταξύ, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο κανόνας που ισχύει σήμερα στο Δημόσιο για την αναλογία του πέντε προς ένα στις προσλήψεις.

Ερωτηθείς εάν θα γίνει μία πρόσληψη για κάθε 7 αποχωρήσεις, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο και τις αντοχές της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επιμήκυνσης των δανείων από το μηχανισμό στήριξης, σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το Μάρτιο, τονίζοντας πως καταβάλλονται προσπάθεια για μείωση του επιτοκίου.

Ανέφερε ότι έχουν υπάρξει προτάσεις για επιμήκυνση πολύ μεγαλύτερη από 7 χρόνια που ήταν η αρχική πρόταση, αλλά δεν έχουν συζητηθεί επίσημα. Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι δεν θα υπάρξει κάποια μεγάλη απόφαση από τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Παρασκευής, αλλά θα δοθεί το στίγμα ότι η προχωράει μία συντονισμένη και ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή απάντηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More