Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εκ νέου μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΔΔ

Περικοπές αµοιβών -και μάλιστα για δεύτερη φορά- κατά 10% έως 25% αρχίζουν να υφίστανται 100.000 υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και των νομικών προσώπων του δημοσίου που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα βάρη της κρίσης με τσεκουρωμένες τις πραγματικές τους αποδοχές σε σχέση με το 2009.

Οι απώλειες μάλιστα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα είναι κατά πολύ μεγαλύτερες των μισθωτών στο ιδιωτικό τομέα που τώρα μπαίνουν στο μάτι του κυκλώνα εν όψη των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Πού μπαίνει το μαχαίρι

Το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο προς τις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΔΔ ενημερώνει για τον ακριβή τρόπο µε τον οποίο θα γίνουν οι µειώσεις, από 1ης Ιανουαρίου 2011, κατ’ εφαρμογή του Νόµου 3899 που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο. Επί της ουσίας προβλέπεται:

* Μείωση κατά 10% όλων των αποδοχών (βασικού μισθού, επιδομάτων και υπερωριών) για όσους λαμβάνουν πάνω από 1.800 ευρώ μεικτά τον μήνα. Από το όριο αυτό και κάτω δεν θα υπάρξουν περικοπές.
* Πλαφόν 4.000 ευρώ για τις μεικτές αποδοχές των εργαζομένων.
* Ορίζεται πως το συνολικό ποσό που χορηγείται για πρόσθετες αμοιβές προσωπικού (υπερωρίες και επιδόματα) δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 10% του συνολικού μισθολογικού κονδυλίου κάθε ΔΕΚΟ.

Από τα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης προβλέπεται να εξοικονομηθούν 300 - 400 εκατ. ευρώ. Στον κατάλογο των ΔΕΚΟ και των μισθολογικών μειώσεων θα συμπεριληφθούν και φορείς που μέχρι σήμερα δεν εντάσσονταν στον νόμο για τις δημόσιες επιχειρήσεις, όπως η ΕΡΤ, αλλά και αρκετά άλλα Νομικά Πρόσωπα.

Όπως υπολογίζουν άνθρωποι της αγοράς οι συνολικές απώλειες των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΔΔ θα φτάσουν φέτος στο εκπληκτικό ποσοστό μείωσης 40% σε σχέση με το μισθωτό εισόδημα του έτους 2009.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More