Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Με βιοκαύσιμο τα αεροπλάνα της Alitalia

Συμφωνία για την παραγωγή βιοκαυσίμων για αεροσκάφη από αστικά στερεά απόβλητα υπέγραψαν σήμερα η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia και ο αμερικανικός όμιλος Solena.

Στην ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρείες διευκρίνισαν ότι υπογράφηκε επιστολή πρόθεσης για τη μετατροπή αστικών στερεών αποβλήτων σε σημαντικό μέρος των καυσίμων που χρησιμοποιεί η Alitalia.

Οι δύο πλευρές στοχεύουν να μετατρέψουν «εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ετησίως στερεών αστικών αποβλήτων σε βιοκαύσιμο», που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 96% σε σχέση με την κηροζίνη.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο όμιλος Solena επιτρέπει την αεριοποίηση σε υψηλές θερμοκρασίες των αποβλήτων πριν από τη υγροποίηση αυτού του αερίου για χρήση του ως καύσιμο στα αεροσκάφη.

Η συμφωνία αυτή ήταν η δεύτερη που εξασφάλισε ο αμερικανικός όμιλος με αεροπορική εταιρεία, καθώς τον Φεβρουάριο του 2010 είχε συμφωνήσει με την British Airways για τη δημιουργία εργοστασιακής μονάδας με στόχο την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων που θα χρησιμοποιήσει ο βρετανικός αερομεταφορέας για τον στόλο του μετά το 2014. Η μονάδα αυτή θα παράγει 73 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου ετησίως από 500.000 τόνους αστικών στερεών αποβλήτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More