Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Κρήτη: Βρήκαν...κλεμμένα σε ενεχυροδανειστήρια

Έφοδο" σε ενεχυροδανειστήρια του Ηρακλείου έκαναν χθες άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας, αναζητώντας κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που "κλαίνε" πολίτες, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα κλοπών και διαρρήξεων.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν μικροδιαρρήκτης ομολόγησε στην αστυνομία ότι "σκότωσε" σε ενεχυροδανειστήριο κοσμήματα που είχε αφαιρέσει από σπίτι που "άνοιξε".

Συγκεκριμένα ο 20χρονος συνελήφθη και στο πλαίσιο της προανάκρισης κατονόμασε τα ενεχυροδανειστήρια, στα οποία- όπως καταγγέλλει- είχε πουλήσει τα χρυσαφικά. Μάλιστα οι αστυνομικοί για να είναι σίγουροι τον οδήγησαν ενώπιον των ιδιοκτητών των ενεχυροδανειστηρίων με τους οποίους είχε συναλλαγή τις προηγούμενες ημέρες, όπως ισχυρίζεται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέρος των χρυσαφικών βρέθηκε στην κατοχή ορισμένων εκ των καταγγελλόμενων, σε άλλους πάλι δεν βρέθηκε τίποτα. Οι ελεγχόμενοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ενώ δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα αφού ορισμένοι αντέδρασαν, αρνούμενοι να μπουν στο περιπολικό.

Όπως αναφέρεται από την Αστυνομία, ο 20χρονος μαζί με έναν συνομήλικο του εκβίαζαν 19χρονο για κάποια παλαιά υπόθεση. Κατά διαστήματα του αποσπούσαν με την άσκηση σωματικής βίας χρήματα ή και χρυσαφικά, τα οποία τα πουλούσαν δεξιά και αριστερά για μερικά ευρώ.

Η συνολική αξία των χρυσαφικών υπολογίζεται στις 7000 ευρώ. Τα χρυσαφικά αυτά ο εκβιαζόμενος αναγκαζόταν να τα κλέψει από τη μητέρα του προκειμένου να «κλείσει» το στόμα των δύο δραστών.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Ηρακλείου για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και με βάση τα στοιχεία που έχουν ανακύψει στο πλαίσιο της προανάκρισης στη Δικαιοσύνη θα παραπεμφθούν οι δύο νεαροί που εκβίαζαν τον 19χρονο αλλά και τρεις ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων με την κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Πάντως οι εμπλεκόμενοι αρνούνται κάθε εμπλοκή σε όσα καταγγέλλει ο 20χρονος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τήρησαν τη διαδικασία και ότι σε καμία περίπτωση δεν γνώριζαν ότι ήταν κλεμμένα, άλλοι αρνούνται ότι είχαν την οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί του.

Τα ενεχυροδανειστήρια οφείλουν να ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε συναλλαγή που γίνεται. Θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να δώσει ακριβή στοιχεία, την αστυνομική του ταυτότητα και να παραλάβει την σχετική απόδειξη για την τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More