Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΤΕΑΔΥ: Έκανες αίτηση το 2010; Εφάπαξ το 2013 και αν

Πάνω από δύο χρόνια πρέπει να στηθούν στην ουρά οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποφασίζουν να συνταξιοδοτηθούν υπό την απειλή των αλλαγών για να εισπράξουν το εφάπαξ τους από το Ταμείο Πρόνοιας!

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ταμείο που έχει φτάσει ένα βήμα από την κατάρρευση είναι να ενισχυθεί με εσωτερικό δανεισμό από το ΤΕΑΔΥ (επικουρικό του δημοσίου) τμηματικά με στόχο να ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ τουλάχιστον για όσους έχουν υποβάλει αίτηση το 2009 .

Ετσι, σε πρώτη φάση θα δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά αναμένεται να διατεθούν 350 εκατομμύρια για την επιτάχυνση της έκδοσης των βοηθημάτων

Επίσης συζητείται η έκδοση ομολόγου ύψους 100 εκατομμυρίων για τη στήριξη του ταμείου.

Συνολικά θα εκδοθούν ομόλογα 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον στο Ταμείο Πρόνοιας θα ασφαλίζονται στο εξής 60.000 εργαζομένοι με συμβάσεις στο δημόσιο τομέα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και μέχρι τώρα δεν έπαιρναν το εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Από την 1η Ιουλίου καταβάλλουν τις απαιτούμενες εισφορές στο Ταμείο Πρόνοιας και όταν έρθει η ώρα της συνταξιοδότησης θα πάρουν και το εφάπαξ που τους αναλογεί. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στο Μάιο.

Σε περίπτωση που και με τα νέα μέτρα δεν ξεμπλοκάρει η καταβολή του βοηθήματος θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής ειδικής εισφοράς από 2% έως 3% σε όλα τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν για τη στήριξη του Ταμείο Πρόνοιας και οι όποιες αποφάσεις θα συνδεθούν με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More