Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Καμπούλ: Λουτρό αίματος στο αεροδρόμιο όπου υπηρετούν και Έλληνες

Συνολικά 9 είναι οι νεκροί από το μακελειό στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ. Σώοι οι Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν εκεί. Οι Ταλιμπάν προκάλεσαν... μπέρδεμα αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Οκτώ στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ και ένας υπεργολάβος έχασαν τη ζωή τους όταν πιλότος της Αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας άνοιξε πυρ εναντίον ξένων εκπαιδευτών του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ. Καλά οι Έλληνες στρατιώτες.

Ο αντισμήναρχος Ποιμενίδης, επικεφαλής των Ελλήνων αεροπόρων που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, "όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι καλά".

Έξι από τους νεκρούς είναι Αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με την αγγλόφωνη ειδησεογραφική υπηρεσία του δορυφορικού δικτύου Αλ Τζαζίρα που επικαλείται ανώνυμη πηγή. Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας υπηρετούν και Έλληνες.

Σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Άμυνας, οι πυροβολισμοί άρχισαν ύστερα από φιλονικία μεταξύ ενός Αφγανού στρατιώτη και ξένων στρατιωτών. Το υπουργείο δεν ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων και απέκλεισε την εκδοχή της επίθεσης ανταρτών.

Ο στρατηγός Ζαχίτ Αζίμι δήλωσε ότι ο επιτιθέμενος, ένας βετεράνος πιλότος του αφγανικού στρατού, σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες. «Επί του παρόντος υπάρχουν αναφορές για απώλειες του ΝΑΤΟ», ανακοινώθηκε από το κέντρο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ.

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν από την πλευρά τους ότι ένας από τους μαχητές τους που «εργαζόταν» στη βάση πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας. Ο εκπρόσωπός τους, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σε ανακοίνωση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας σύγχυση.

Όπως ανέφερε, αυτός που πυροβόλησε ήταν ένας πράκτοράς τους εν υπνώσει που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού και εισήλθε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο με τη συνεργασία ενός «προσώπου από μέσα». Πρόσθεσε ότι εννέα άνδρες του ΝΑΤΟ και πέντε Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας, ενώ ο μαχητής τους τον οποίο ονομάζει Αζιζουλάχ, σκοτώθηκε μόλις πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Τις τελευταίες εβδομάδες κύμα επιθέσεων, μεταξύ τους αρκετές επιθέσεις αυτοκτονίας, από μέλη των Ταλιμπάν που φορούν στολές του αφγανικού στρατού, πλήττει τη χώρα.

Παρέλαση... γιοκ υπό το φόβο των Ταλιμπάν
Μετά απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση Καρζάι αποφάσισε την αναβολή της ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης που γίνεται για τον γιορτασμό της Ημέρας της Νίκης, φοβούμενη πιθανές νέες επιθέσεις από Ταλιμπάν.

Η παρέλαση που επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη για τον γιορτασμό 19 χρόνων από την πτώση της τελευταίας κομμουνιστικής κυβέρνησης, αναβλήθηκε μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για «λόγους ασφαλείας».

Η κυβέρνηση καθιέρωσε την ετήσια παρέλαση αμέσως μετά την πτώση των Ταλιμπάν στα τέλη του 2001. Και το 2008 η παρέλαση διεκόπη όταν εξεγερμένοι άνοιξαν πυρ κατά του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, υπουργών και ξένων διπλωματών που παρίσταντο στους γιορτασμούς. Ο πρόεδρος δεν έπαθε τίποτε αλλά πολλοί παριστάμενοι έχασαν τη ζωή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More