Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Σκέψεις για κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων στην ακτοπλοΐα

Προσπάθειες να βγει η ακτοπλοΐα από το οικονομικό αδιέξοδο κάνει το υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός αναζητά τρόπους για να καταργήσει κάποιες από τις κρατήσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν το εισιτήριο της ακτοπλοΐας συνολικά κατά 35%. Πρόκειται για πάγιο αίτημα των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων προκειμένου να τονωθεί η τουριστική κίνηση. Ο Γιάννης Διαμαντίδης έχει υποσχεθεί ότι θα τακτοποιήσει το θέμα όμως όλα προσκρούουν στο υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση βαδίζει σε καλό δρόμο και δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κάνει ανακοινώσεις για το θέμα αυτό στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των ξενοδόχων.
Υπολογίζεται ότι το τελικό όφελος για τον επιβάτη αλλά και για τις εμπορευματικές μεταφορές μπορεί θα είναι μία μείωση τιμών των ναύλων, σε ποσοστό 13%.

Ειδικότερα το ΥΘΥΝΑΛ προσανατολίζεται στην κατάργηση μη ανταποδοτικών τελών όπως είναι τα αχθοφορικά και λεμβουχικά τέλη αλλά και το τέλος του ΚΑΕΟ (Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών Οχημάτων) το οποίο επιβαρύνει τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας σε ποσοστό 6,5% και εισπράττεται από το ΝΑΤ.

Όμως υπάρχουν σκέψεις για την κατάργηση τελών διαφυγούσης εργασίας φορτοεκφορτώσεων το οποίο επιβαρύνει κατά 4% τις εμπορευματικές μεταφορές από την Κρήτη και κατά 8% περίπου τα φορτία από τον Πειραιά προς τα λιμάνια του νησιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More