Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ημιυπαίθριοι: Η προθεσμία λήγει σήμερα για την πρώτη δόση, αλλά δεν ξέρουν τι να πληρώσουν!!!

Μπορεί να εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης για όσους εντάχθηκαν μέχρι τα τέλη του 2010, στην ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, ωστόσο υπάρχουν πολίτες που ακόμη δεν γνωρίζουν τι θα πληρώσουν!

Το μπάχαλο με την υποστελέχωση και τη στοίβα από φακέλους στα πολεοδομικά γραφεία που ακόμη περιμένουν τους υπαλλήλους για να ελεγχθούν συνεχίζεται, αναγκάζοντας το υπουργείο Περιβάλλοντος να δώσει νέα παράταση για να γίνει η αναγκαία επεξεργασία.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που απέστειλε προς τις πολεοδομίες ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Αλεξόπουλος, οι προϊστάμενοι των πολεοδομικών υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν θέματα τήρησης προθεσμιών για αιτήσεις που κατατέθηκαν πριν την 1/1/2011, καλούνται να παρατείνουν τη σχετική προθεσμία έως τις 10 Μαίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, η πολεοδομική υπηρεσία με εισήγησή της καταγράφει τον αριθμό των αιτήσεων που εκκρεμούν και προτείνει τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσης του ελέγχου και του υπολογισμού του ειδικού προστίμου, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της παραπάνω πράξης.

Μετά την παράταση της προθεσμίας η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε ημερών από τη λήξη της. Για όσους εντάχθηκαν στην ρύθμιση των ημιυπαιθρίων από τις αρχές του έτους η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί τέλη Οκτωβρίου.

Το ΥΠΕΚΑ αποδίδει τις καθυστερήσεις στο έλλειμμα επεξεργασίας των φακέλων λόγω του πλήθους των αιτήσεων που εστάλησαν ταχυδρομικά έως τα τέλη του περασμένου χρόνου αλλά και στην έλλειψη προσωπικού στις πολεοδομίες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δοθεί η νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους που είναι ως τα τέλη Ιουνίου, καθημερινά υποβάλλονταν στις πολεοδομίες περί τις 4.000 αιτήσεις την ημέρα, γεγονός που δυσκόλεψε την επεξεργασία τους για να καταλογιστούν και τα πρόστιμα.

Παρόμοια φύσης προβλήματα συναντά σύμφωνα με πληροφορίες η Πολεοδομία Πειραιά ενώ σύμφωνα με πηγές του ΤΕΕ έχει μείνει τόσο πίσω η επεξεργασία των φακέλων με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση το υπουργείο να γνωρίζει σε τι ύψους πρόστιμα αντιστοιχούν οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα και οι οποίες έχουν φτάσει τις 573.000.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More