Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Λούξορ: Βρήκαν τεράστιο άγαλμα του Αμενχοτέπ Γ'

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αγάλματα του Φαραώ που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Το φιλοτεχνημένο σε χαλαζίτη γλυπτό, ύψους μεγαλύτερου από 13 μέτρα, βρέθηκε σε επτά κομμάτια στον ταφικό ναό του Αμενχοτέπ Γ' στο Κομ αλ-Χιτάν, ανακοίνωσε το υφυπουργείο Αρχαιοτήτων.

Είναι ένα από τα δύο αγάλματα που είχαν τοποθετηθεί στη βόρεια είσοδο του ναού, τα οποία πιθανότατα καταστράφηκαν κατά το σεισμό του έτους 27 π.Χ., αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το άγαλμα, του οποίου το κεφάλι δεν έχει ακόμη βρεθεί, είχε από τότε "θαφτεί" κάτω από τη γη.

Το άλλο άγαλμα θα πρέπει να αποκαλυφθεί σύντομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργείου.

«Η αρχαιολογική ομάδα ασχολείται τώρα με τον καθαρισμό, την συλλογή και την αποκατάσταση των επτά κομματιών για να τα ξαναβάλει στη θέση τους, και την αναζήτηση του κεφαλιού του αγάλματος», ανέφερε το υφυπουργείο Αρχαιοτήτων, προσθέτοντας ότι αυτός ο «πέτρινος» Φαραώ πρόκειται να ξανατοποθετηθεί στη θέση του στην είσοδο του ναού.

Ο Αμενχοτέπ Γ', ο οποίος κυβέρνησε την Αίγυπτο από το 1390 έως το 1352 π.Χ., ήταν πατέρας του Ακενατόν, του «αιρετικού Φαραώ» που θεωρείται πρόδρομος του μονοθεϊσμού, επειδή προσπάθησε να επιβάλει την αποκλειστική λατρεία του Ατόν, και παππούς του Τουταγχαμών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More