Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΠΟΡΤΟ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 5-1

Παραδίδοντας για ένα ημίχρονο μαθήματα ποιοτικού και επιθετικού ποδοσφαίρου, η Πόρτο τσέκαρε ήδη από απόψε τα εισιτήρια της για τον μεγάλο τελικό του Δουβλίνου. Η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας συνέτριψε με 5-1 τη Βιγιαρεάλ στο “Ντραγκάο”, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση του Europa League, και πλέον σε μια εβδομάδα στο “Μαδριγάλ” πρέπει να γίνουν... μαγικά για να ανατραπεί το σκηνικό.

Οι “δράκοι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη Φαλκάο και Χουλκ έκαναν... όργια, με τον πρώτο να σημειώνει καρέ γκολ. Απίστευτος και ο Γκουαρίν στα χαφ, με το “κίτρινο υποβρύχιο” να... βυθίζεται αύτανδρο από τη στιγμή που δέχθηκε την γρήγορη ισοφάριση.

Η παραμικρή έκπληξη στο αρχικό σχήμα της Πόρτο από τον Αντρέ Βίλας Μπόας, και το καθιερωμένο 4-3-3, ενώ στη Βιγιαρεάλ προτιμήθηκε τελικά ο Νιλμάρ αντί του Μάρκο Ρουμπέν, σε ένα κλασικό, και σαφώς πιο επιθετικό του αναμενομένου, 4-4-2.

Στο πρώτο μέρος Πόρτο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, απειλώντας μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα σοβαρά με τον Φαλκάο, αλλά η Βιγιαρεάλ δεν... μάσησε. Τρεις φορές μέχρι το 30', όλες από τα δεξιά, οι Ισπανοί απείλησαν σοβαρά στις αντεπιθέσεις, με κορυφαία στιγμή το 28', όταν ο Ρόσι κατάφερε να ντριπλάρει και τον Έλτον, όμως το πλασέ που επιχείρησε, από πολύ δύσκολη γωνία, σταμάτησε πάνω στον Ρολάντο.

Η καλύτερη στιγμή της Πόρτο στο ματς ήρθε στο 30', όταν το σουτ-οβίδα του Χουλκ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε σύριζα άουτ από την εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Ντιέγκο Λόπες. Νέα... τρύπα στο αριστερό άκρο της άμυνας των “δράκων” στο 45' και αυτή τη φορά έγινε η ζημιά για τους γηπεδούχους. Ωραία σέντρα στο πρώτο δοκάρι, αφύλακτος ο Κάνι και με μια πολύ απλή κεφαλιά το 0-1 ήταν γεγονός.

Με τον Φαλκάο εξαφανισμένο και τον Χουλκ μαχητικό, αλλά αναποτελεσματικό, η Πόρτο δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Απλά πράγματα από τους Ισπανούς, οι οποίοι χτύπησαν τους “δράκους” στο αδύνατο σημείο τους, αφού ο Μάξι Περέιρα περισσότερο αριστερό χαφ είναι, παρά μπακ.

Στο δεύτερο μέρος, ο... εξαφανισμένος Φαλκάο ακούμπησε μια φορά τη μπάλα και ήταν αρκετή για να γίνει η διαφορά. Εξαιρετική κάθετη μπαλιά από τον Γκουαρίν για τον Κολομβιανό στράικερ στο 49', ο οποίος στην προσπάθειά του να ντριμπλάρει και τον Ντιέγκο Λόπεθ ανετράπη από τον πορτιέρο των Ισπανών. Πέναλτι, σωστή κίτρινη κάρτα, αν και κάποιος αυστηρός ρέφερι θα έδειχνε ακόμα και κόκκινη και δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα. Εύστοχη εκτέλεση από τον Φαλκάο και 1-1.

Οι “δράκοι” πήραν ψυχολογία από αυτό το γκολ και γύρισαν τελείως το ματς στο 61'. Ο Γκουαρίν εκμεταλλεύτηκε μια μακρινή μπαλιά από το χώρο της άμυνας για να βρεθεί απέναντι από τον Ντιέγκο Λόπεθ. Με τη συμβολή του τελευταίου η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι στο πρώτο σουτ του δυναμικού μέσου, ο οποίος όμως πήρε το... ριμπάουντ και με κεφαλιά έγραψε το 2-1. Το... ποτάμι δεν γυρνούσε πλέον πίσω και στο 67' έγινε και το 3-1.

Ο Φαλκάο με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Χουλκ σε θέση βολής από τα δεξιά, με τον Βραζιλιάνο να ξεπερνάει τους αντίπαλους αμυντικούς και την κατάλληλη στιγμή να πασάρει αυτός στον Φαλκάο που σε κενή εστία από το ύψος της μικρής περιοχής απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Να την... πιεις στο ποτήρι η Πόρτο των πρώτων 25 λεπτών του δευτέρου μέρους.

Το... πάρτι των “δράκων” όμως δεν σταμάτησε εκεί. Εκτέλεση φάουλ του Γκουαρίν από τα δεξιά, ο Φαλκάο έφυγε στο απόλυτο όριο και με κεφαλιά έγραψε το 4-1, ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ τρικ. Ο Κολομβιανός όμως πετούσε... φωτιές και ακριβώς στο 90' αποτελείωσε τη Βιγιαρεάλ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 με απίστευτη κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More