Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αποφασίζει η Ολομέλεια για Ακη

Σε ειδική συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να αποφασίσει επί της πρότασης 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού και ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για τα αδικήματα "της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει κατά το χρόνο κτήσης του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες".

Με το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πρότασης των κυβερνητικών βουλευτών συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επίσης συγκατατίθεται στην πρόταση που έχει κατατεθεί από το κυβερνών κόμμα, οι παράμετροι της όλης υπόθεσης, όσον αφορά τους διατελέσαντες υπουργούς Αμύνης μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο, δηλ. τους κ.κ. Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση που υπογράφηκε το 2000, να ερευνηθούν από την κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών, η οποία διαθέτει οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες.

Το ενδιαφέρον κατά την διαδικασία δεν εντοπίζεται μόνο στο αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, καθώς αναμένεται η υπερψήφιση της πρότασης για σύσταση της προκαταρκτικής επιτροπής, αλλά και στην ομιλία του κ. Τσοχατζόπουλου.

O κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, θα κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίδει ο Κανονισμός της Βουλής να παραστεί στην συνεδρίαση και να εκθέσει τις απόψεις του για την υπόθεση.

Ως εισηγητές από το ΠΑΣΟΚ στην αυριανή συνεδρίαση έχουν ήδη οριστεί οι Μάρκος Μπόλαρης (που προαλείφεται για πρόεδρος της προκαταρκτικής), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και Μαρία Μίχου, ενώ από τη ΝΔ οι Πάνος Καμμένος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος.

Θετική υπέρ της συγκρότησης προκαταρκτικής επιτροπής θέση αναμένεται να λάβουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε τοποθέτησή του στη Βουλή ,τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης από την προκαταρκτική και για τους υπολοίπους διατελέσαντες υπουργούς που διαχειρίστηκαν τη σύμβαση.

Η συζήτηση θα αρχίσει στις 11 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις απογευματινές ώρες με μυστική ψηφοφορία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More