Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΟΑΕΕ: Στόχος η αύξηση των εσόδων

Η αύξηση των εσόδων είναι ο στόχος του Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο για τα έτη 2011-2013 που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής του, Γεράσιμος Βουδούρης.

«Το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο καταθέσαμε έχει, για πρώτη φορά, σαν στρατηγικό στόχο την αύξηση των εσόδων του Οργανισμού με παράλληλο πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών ώστε μέσα σε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης να δώσουμε την δυνατότητα στους ασφαλισμένους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο κ. Βουδούρης.

Το επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού κινείται σε τρεις άξονες. Την οικονομική εξυγίανση, την οργανωτική αναδιάρθρωση και την αναβάθμιση των παροχών.

Για να επιτύχει την οικονομική εξυγίανση ο ΟΑΕΕ θα επιδιώξει μέσα στο 2011, τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης με υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ ορισμένων επαγγελματικών κατηγοριών, την προώθηση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις οφειλές, το πάγωμα των αυξήσεων των εισφορών και τις σημαντικές εκπτώσεις σε περιπτώσεις προείσπραξης εισφορών, τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών, την αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου των ακινήτων και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού.

Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών και την ηλεκτρονική παρακολούθηση των οφειλετών.

Για την αναβάθμιση των παροχών θα επιδιωχθεί η ενοποίηση των συνταξιοδοτικών κέντρων, η συγχώνευση υπηρεσιών, η δημιουργία πιλοτικού περιφερειακού τμήματος (one stop shop), η δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων, η καθιέρωση θεσμού ασφαλιστικού συμβούλου και η απλούστευση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Ακόμη, ο Οργανισμός εκτός από την έκδοση της προσωρινής σύνταξης σχεδιάζει τη δημιουργία ενιαίου πληροφοριακού συστήματος σύνταξης τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης μέσω εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και την έκδοση προσυνταξιοδοτικής βεβαίωσης ασφάλισης.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, η αύξηση εσόδων θα προκύψει από τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής μέσω του εντοπισμού των εισφοροαποφευγόντων, την καταβολή προσπάθειας για την είσπραξη 900 εκατ. ευρώ από χρέη σε βάθος τριετίας, την επιβράβευση των συνεπών ασφαλισμένων τον περιορισμό της σπατάλης, την αύξηση της αποδοτικότητας τον έλεγχο του κόστους και την αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More