Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Σε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη - Αναχώρησαν τα C-130 από την Λιβύη με τους Έλληνες

Γύρω στα μεσάνυχτα, αναμένονται -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τα στρατιωτικά αεροσκάφη C-130 της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων από την ταραγμένη Λιβύη.

Ιδιαίτερες δυσκολίες συνάντησαν τα δύο αεροσκάφη, που με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, και στελέχη από των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, προσγειώθηκαν σήμερα, γύρω στις 12 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Καλύτερη τύχη είχε το τρίτο αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στην Σάμπχα, στο οποίο επιβιβάστηκαν 36 άτομα Έλληνες, Κύπριοι και πολίτες τρίτων χωρών. Δεδομένων των λιγότερο δυσμενών συνθηκών εκεί, αποφασίστηκε το αεροσκάφος αυτό, πριν επιστρέψει στην Αθήνα, να μεταβεί και σε αεροδρόμιο της Σύρτης.

Σε Οδύσσεια έχει μετατραπεί για πολλούς Ελληνες η προσπάθεια να επιστρέψουν στη χώρα μας, καθώς στη Λιβύη η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και καθίσταται επικίνδυνο ακόμα και να κυκλοφορήσεις στον δρόμο.

Δύο πλοία έφτασαν την Πέμπτη στο λιμάνι του Ηρακλείου από τη Βεγγάζη, μεταφέροντας Έλληνες και Κινέζους υπηκόους, άλλα τρία αναμένεται να καταπλεύσουν εντός της ημέρας σε διάφορα λιμάνια της Λιβύης, ενώ ένα βρίσκεται ήδη στη Βεγγάζη.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο έφτασαν την Πέμπτη από τη Βεγγάζη τα πλοία «Hellenic Spirit» και «Olympic Champion» της ANEK, μεταφέροντας περίπου 4.500 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Κινέζοι υπήκοοι, καθώς και 17 Έλληνες.

Επίσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της ΑΝΕΚ έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Βεγγάζης, όπου αναμένεται και το «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» της εταιρείας Hellenic Seaways.

Παράλληλα, το πλοίο της ίδιας εταιρείας, «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ», αναμένεται να φτάσει τις βραδινές ώρες της Πέμπτης στο λιμάνι Ρας Λανούφ, ενώ το «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ» των Μινωικών απέπλευσε τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης από το λιμένα Ηρακλείου για Μιζουράτα.

Για όλα τα ενδεχόμενα, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αποφασίστηκε να αποσταλεί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λιβύης η φρεγάτα "Ψαρά" του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν στη βάση της Σούδας. Το πολεμικό πλοίο κινείται ήδη με τη μεγίστη ταχύτητα προς τον κόλπο της Σύρτης, με αποστολή να υποστηρίξει από θαλάσσης την προσπάθεια μετακίνησης των Ελλήνων, όπου και προβλέπεται να φτάσει περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι της Πέμπτης.

Προς την ίδια περιοχή ανοικτά της Λιβύης δεν αποκλείεται να πλεύσει και μία δεύτερη φρεγάτα του ΠΝ, η "Υδρα", το πλήρωμα της οποίας έχει ήδη διαταχθεί να κινηθεί στην Κρήτη για περιπολία. Επισήμως δεν έχει διευκρινιστεί αν οι Ελληνες πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη και δεν καταφέρουν να μπουν σε κάποια από τα C-130 θα μπορέσουν να επιβιβαστούν σε μία από τις δύο φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε επίσης: Κορυφώνεται η αγωνία καθώς παραμένουν καθηλωμένα τα δύο C-130 στην Τρίπολη
Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More