Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αγωνία για τους υπόλοιπους Έλληνες της Λιβύης

Η πρώτη φάση της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων της Λιβύης μπορεί να στέφθηκε με επιτυχία, όμως περίπου δέκα ακόμη ομοεθνείς μας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στη λιβυκή έρημο της περιοχής Τζιάλο.

Εκτός από τους Έλληνες, παραμένουν στη Λιβύη, πολίτες της Κύπρου, αλλά και περίπου 200 άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ για όλους γίνονται προσπάθειες επαναπατρισμού από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε συντονισμό με τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών.

Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε ο Π. Κορυφίδης, ένας εκ των Ελλήνων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην έρημο, ενώ περιέγραψε την κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά πως "είμαστε περί τους 20 Ελληνοκυπρίους εδώ, 38 Ευρωπαίοι και συνολικά είμαστε 270 άτομα. Δεν πρέπει να εφησυχάζει κανείς. Η περιοχή βρίσκεται σε πόλεμο. Αυτή τη στιγμή είμαστε ασφαλείς, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει το επόμενο λεπτό."

Να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος συντονίζει το σχέδιο επαναπατρισμού, βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με τους εναπομείναντες Έλληνες στη Λιβύη.

"Είναι οχτώ Έλληνες αλλά είναι σαν να είναι 1.008. Την ίδια σοβαρότητα δίνουμε στους 8 που δίναμε και στους υπόλοιπους", είπε ο κ. Δόλλης, σε συνέντευξή του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι προσπάθειες για τους εργαζόμενους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Τζιάλο, είναι σε εξέλιξη εδώ και τρεις μέρες, ενώ γίνονται σε συντονισμό και με άλλες χώρες.

Οι εγκλωβισμένοι βρίσκονται σε εγκαταστάσεις εταιρείας στην έρημο και δηλώνουν απελπισμένοι, καθώς υπάρχουν προμήθειες για μόλις δύο ημέρες.

Συνολικά στο συγκεκριμένο συγκρότημα στη μέση της ερήμου βρίσκονται αποκλεισμένοι περίπου 600 άνθρωποι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More