Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Το κόκκινο κρασί "ασπίδα" στον καρκίνο του μαστού

Να ενισχύσει τις επιδράσεις των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σήμερα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι ικανό το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με την ερευνήτρια Dr Charis Eng από την κλινική του Cleveland στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η οργανική ένωση ρεσβερατρόλη, που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, μπορεί να αποτρέψει τα καρκινικά κύτταρα από το να αναπτύξουν αντοχή στη φαρμακευτική ουσία rapamycin, η οποία επιβραδύνει ή ακόμα και σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Η ρεσβερατρόλη είναι ένα αντιοξειδωτικό που παράγεται με φυσικό τρόπο από τα σταφύλια, τα βατόμουρα, τα μούρα και τα φυστίκια και χρησιμοποιείται από τα φυτά αυτά για την καταπολέμηση των βακτηριακών λοιμώξεων, που τα προσβάλλουν καθώς αναπτύσσονται.

Προηγούμενες έρευνες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατρόλη συνδέεται με την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, του Alzheimer, καθώς και τη φυσική διαδικασία γήρανσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών πειραμάτων της Dr Eng συγκεκριμένη οργανική ένωση διπλασιάζει την επίδραση της ανοσοκατασταλτικής ουσίας rapamycin που χρησιμοποιείται σε χημειοθεραπείες αυξάνοντας 50% τις πιθανότητες ανάρρωσης από καρκίνο του μαστού.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Letters.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More