Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Για όλα φταίει η... Αλ Κάιντα!!!

Αυτή τη φορά, ο Λίβυος ηγέτης προτίμησε να μιλήσει τηλεφωνικά στην κρατική τηλεόραση. Επιτέθηκε ξανά στους διαδηλωτές, κάλεσε τους γονείς να νουθετήσουν τους γιούς της που μετέχουν στις διαδηλώσεις και κατηγόρησε τη Δύση πως βρίσκεται πίσω από την εξέγερση στη χώρα. «Δεν είναι ο κόσμος της Λιβύης πίσω από την εξέγερση, αλλά διεθνής τρομοκρατία, καθοδηγούμενη από την Αλ Κάιντα», είπε!

Και επανέλαβε ότι αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει ξανά βια. Δε δίστασε μάλιστα να ρίξει το... μπαλάκι στους ίδιους τους διαδηλωτές: «είστε υπεύθυνοι για το τι συμβαίνει στη χώρα, αν θα είναι ειρήνη ή πόλεμος. Δική σας η απόφαση»!

«Ο αδελφός ηγέτης της επανάστασης απευθύνεται στους κατοίκους της Ζαουίγια», είπε ο Καντάφι και κάλεσε τους πολίτες να μην στηρίζουν την αντιπολίτευση και τους διαδηλωτές καθώς οι ομαλοί ρυθμοί πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα. «Δεν έχω καμία δύναμη, είναι ο ίδιος ο λαός που έχει το προνόμιο να αποφασίζει για σημαντικά θέματα», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει. Άλλωστε, όπως είπε, η βασίλισσα Ελιζάβετ της Αγγλίας κυβερνά περισσότερα χρόνια από εκείνων και δεν έχει αποχωρήσει από την εξουσία.

Όσο ο Μουαμάρ Καντάφι παραμένει στην εξουσία, είναι σαφές ότι η Λιβύη θα πνίγεται στο αίμα. Οι διαδηλωτές δεν κάνουν πίσω και όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες. Κι αν γίνει ό,τι στην Τυνησία και την Αίγυπτο, μπορούν να ελπίζουν ότι ο Καντάφι θα αποχωρήσει.

Εκείνος, όμως, δείχνει έμπρακτα ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο. Νωρίτερα, δυνάμεις πιστές στον Λίβυο ηγέτη αιματοκύλησαν την πόλη Ζαουγίγια, δυτικά της Τρίπολης. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για 100 νεκρούς.

Μάχες με πυροβόλα όπλα σημειώθηκαν, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είδαν ανθρώπους με πολιτικά τρέχουν στους δρόμους κρατώντας όπλα, ενώ ακούγονται κρότοι από πυρά βαρέων όπλων.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν σε αντικυβερνητικές πολιτοφυλακές στην πόλη Μιζουράτα και «σκότωσαν αρκετούς ανθρώπους», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας τηλεφωνικώς στο Reuters.

Μονάδα παραστρατιωτικής δύναμης που ελέγχεται από έναν από τους γιους του Καντάφι, τον Χάμις, επιτέθηκε στους αντικυβερνητικούς κοντά στο αεροδρόμιο της Μιζουράτα, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Την ώρα που η Τρίπολη θυμίζει πόλη φάντασμα, αφού οι πολίτες φοβούνται ακόμη και τη... σκιά του, στη Βεγγάζη η κατάσταση είναι τεταμένη. Κάτοικοι της πόλης έχουν φυλακίσει άνδρες που θεωρούν μισθοφόρους και δημιούργησαν επιτροπές οι οποίες κυβερνούν την πόλη.

Ανταποκριτής του Reuters είδε περίπου δέκα ανθρώπους, οι οποίοι σύμφωνα με τους κατοίκους της Βεγγάζης είναι "μισθοφόροι" που δρουν για λογαριασμό του Καντάφι, να κρατούνται σε κτίριο των δικαστηρίων της πόλης,

Παράλληλα ο επικεφαλής της ασφάλειας στη Βεγγάζη παραιτήθηκε και ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, μετέδωσε το δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Εξάλλου σύμφωνα με άρθρο ουκρανικής εφημερίδας Segodnya μισθοφόροι πιλότοι από την Ουκρανία πετούν λιβυκά πολεμικά αεροπλάνα προσφέροντας υποστήριξη στο καθεστώς του Καντάφι και πληρώνονται 2.000 με 8.000 δολάρια το μήνα.

H εταιρεία στρατηγικών αναλύσεων Stratfor ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι Ουκρανοί μισθοφόροι χειρίζονταν τα αεροσκάφη που βομβάρδισαν εκατοντάδες διαδηλωτές κοντά στην Τρίπολη. Πάντως η εκπρόσωπος Τύπου της ουκρανικής πρεσβείας στη λιβυκή πρωτεύουσα διέψευσε τις πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More