Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

«Τυφλώνονται» οι άντρες από τις όμορφες παρουσιάστριες

Ούτε τους τίτλους των ειδήσεων δεν είναι σε θέση να θυμούνται οι άντρες καθώς «τυφλώνονται» από την ομορφιά της παρουσιάστριας.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με νέα έρευνα όσο πιο όμορφη είναι η εκφωνήτρια ειδήσεων, τόσο λιγότερες είναι οι πληροφορίες που αποτυπώνονται στη μνήμη τους.

Το πείραμα έκαναν δύο φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα που βιντεοσκόπησαν την παρουσίαση δελτίου από 24χρονη εκφωνήτρια με διαφορετική όμως εμφάνιση κάθε φορά.

Στη μια εκδοχή η παρουσιάστρια φορούσε στενή μπλούζα, φούστα, κόκκινο κραγιόν και περιδέραιο. Στην άλλη εκδοχή, η μπλούζα που φορούσε ήταν πιο φαρδιά αλλά εμφανίστηκε χωρίς κραγιόν και περιδέραιο.

Στη συνέχεια οι φοιτήτριες έβαλαν τετρακόσιους τηλεθεατές, άντρες και γυναίκες να απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από την εμφάνιση αλλά και τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων.

Το συμπέρασμα ήταν ότι στην πιο «σέξι» εκδοχή οι γυναίκες θυμόντουσαν περισσότερα από τους άντρες ενώ συνέβη το αντίστροφο με την λιγότερο «σέξι» εκδοχή.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άντρες όταν κατακλύζονται από εικόνες που θεωρούν αισθησιακές αδυνατούν να επεξεργαστούν σε μεγάλο βαθμό τις πληροφορίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More