Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Μήνας των... παθών ο Φεβρουάριος για τους ασθενείς

>Στάσεις εργασίας και απεργίες προγραμματίζουν οι γιατροί όλης της χώρας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές στο ΕΣΥ.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), ανακοίνωσαν – σε κοινή συνέντευξη Τύπου- ότι προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ προχωρεί σε 48ωρες πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μ. Βλασταράκος έκρινε το νομοσχέδιο "συνενώνει αδύναμους λειτουργικά και οργανωτικά κλάδους υγείας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, θα υποβαθμίσει την περίθαλψη και θα ισοπεδώσει τους εργαζόμενους γιατρούς".

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10:00, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σε περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Στάθης Τσούκαλης διεμήνυσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν μόνο τις νόμιμες εφημερίες (4-6 το μήνα) και δε θα δεχτούν να εργαστούν παραπάνω.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ, Λεωνίδας Αναγνώστου, τόνισε ότι οι εργαστηριακοί γιατροί και τα μικρομεσαία ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και της αναστολής εργασιών, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΠΑΔ, ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ, ΤΑΥΥΕΚΩ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ) καθυστερούν την καταβολή των οφειλών τους προς τους συμβατικά συνδεδεμένους γιατρούς από 8 έως και περισσότερο από 24 μήνες. Συνολικά ανέφερε η οφειλή αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Το ΔΣ της ΠΟΣΙΠΥ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά πάντων των υπευθύνων, είτε ανήκουν στις διοικήσεις των Ταμείων είτε είναι αρμόδιοι υπάλληλοι αυτών και θα συντονίσει όσους εκ των γιατρών και πολυιατρείων μελών της επιθυμούν να καταθέσουν αγωγές κατά των ασφαλιστικών Ταμείων προκειμένου να διεκδικήσουν έντοκα αυτά που τους οφείλονται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More