Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Υπολειτουργούν τα ΤΕΙ Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπουργό Παιδείας

Σε επίσχεση εργασίας έχει προχωρήσει το έκτακτο προσωπικό των ΤΕΙ Πειραιά και Θεσσαλονίκης διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα Ιδρύματα, αφού το έκτακτο προσωπικό καλύπτει το 80% των διδακτικών αναγκών.

Συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης διδάσκουν 1.000 έκτακτοι εκπαιδευτικοί και για να καλυφθεί η μισθοδοσία τους μέχρι και τον Φεβρουάριο χρειάζονται 2.500.000 ευρώ.

Αντίστοιχα στο ΤΕΙ Πειραιά δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες αποδοχές ύψους 1.800.000. ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο προϋπολογισμός και των δύο ιδρυμάτων ήταν μειωμένος ήδη από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Και όλα αυτά τη στιγμή που δεν γίνονται προσλήψεις και συρρικνώνεται το τακτικό προσωπικό λόγω των συνταξιοδοτήσεων, ενώ έχουν γίνει περικοπές και στις συμβάσεις του νέου ακαδημαϊκού έτους, από 6.100 διδακτικές ώρες σε 5.100.

Οι βουλευτές Αναστάσιος Κουράκης, Θοδωρής Δρίτσας και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου ρωτούν την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ποια μέτρα θα πάρει ώστε να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενες αποδοχές στο έκτακτο διδακτικό προσωπικό και αν προτίθεται να αυξήσει τις πιστώσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More