Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

"Φουλ επίθεση" στα ΜΜΕ ο Μαρινάκης

Νέο “γκολ” στα media ετοιμάζεται να βάλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σχεδιάζοντας προσεκτικά την επόμενη κίνησή του. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, εκτός από το ποδόσφαιρο, δεν κρύβει την αγάπη του για τις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα.

Ήδη κατέχει την free press “Metro” αλλά και μετοχές στον ΣΚΑΙ. Παλιότερα, μαζί με τον φίλο του Νίκο Πατέρα (τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκοί) είχε κινηθεί για την απόκτηση του Ελεύθερου Τύπου πριν καταλήξει στον Θόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αυτή τη φορά, ο Β. Μαρινάκης, ετοιμάζεται να κάνει μια μεγάλη διαδικτυακή πύλη, με sites αθλητικού και ευρύτερα ενημερωτικού χαρακτήρα. Η κίνηση στο διαδίκτυο, σχεδιάζεται προσεκτικά και θα εκδηλωθεί σύντομα, τους επόμενους μήνες, λένε.

Μάγκας και στα αλώνια και στα σαλόνια
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι μοναχογιός του Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 απέκτησε το πρώτο του πλοίο, στην ναυτιλιακή εταιρία με την επωνυμία "Vanimar". Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης ήταν επιστήθιος φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε εκλεγεί και βουλευτής της ΝΔ, ενώ διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις και με τον Σταύρο Νταϊφά.

Όταν έφυγε από την ζωή, η εταιρία του αριθμούσε 8 φορτηγά πλοία.
Τώρα, ο Βαγγέλης έχει δύο ναυτιλιακές εταιρίες στον Πειραιά, την Capital shipping και την Barcley shipping.Επίσης, έχει γραφεία στο City του Λονδίνου, στην καρδιά της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η Capital έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για το «κτίσιμο» 16 δεξαμενόπλοιων-παγοθραυστικών από τα οποία έχει παραλάβει τα περισσότερα. Η Barcley έχει 20 φορτηγά πλοία. Σε μία συζήτηση που είχε στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, μίλησε για την σχέση του με τον πατέρα του, αλλά και το πώς ο Μιλτιάδης Μαρινάκης φρόντιζε να τον "βάλει" στο... παιχνίδι της διοίκησης της επιχείρησης. Αρχικά, εργάστηκε σε άλλες επιχειρήσεις στο Λονδίνο και τρία χρόνια αργότερα έκανε την δική του δουλειά. Σύμφωνα με τα όσα του είχε πει ο πατέρας του, τα παιδιά θα πρέπει πρώτα να εργάζονται σε άλλες δουλειές και όχι στην οικογενειακή επιχείρηση.

"Με άφησε ελεύθερο χωρίς καταπίεση, με παρακολουθούσε με διακριτικότητα. Τα τελευταία χρόνια,, που εργαστήκαμε μαζί, μου έδωσε τη δυνατότητα να αποφασίζω. Ήταν ο πιο σκληρός κριτής μου, ενώ με υποχρέωνε σε έντονη αυτοκριτική. «Ο πρωταγωνιστής στη ζωή είσαι εσύ» μου έλεγε συχνά", τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και συνέχισε: "Ο πατέρας μου με έμαθε να βλέπω τα θέματα και από την ανθρώπινη τους διάσταση, να εκτιμώ τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην εργασία".

Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Κασσιώτη και έχει δύο παιδιά. Τον Μιλτιάδη και την Ειρήνη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και ασχολήθηκε με την ομάδα της καρδιάς του. Η πρώτη του απόπειρα ήταν το 2000 όταν ανέλαβε το τμήμα βόλεϊ της ομάδας. Περίπου πέντε χρόνια αργότερα, ήταν το νούμερο ένα φαβορί για την απόκτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά επειδή οι διαπραγματεύσεις είχαν μεγάλη διάρκεια, τον ανάγκασαν να αποχωρήσει. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν αυτός που δεν ήθελε την εμπλοκή του Μαρινάκη στην ομάδα του μπάσκετ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν ήταν και οι πιο θερμές, χωρίς ωστόσο να "γυρίσει" την πλάτη στην ομάδα της καρδιάς του. Όταν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι του ζήτησαν να συνδράμει για την απόκτηση του Ιβάν Μίλκοβιτς, απάντησε θετικά χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More