Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Νταβός

Με τις ομιλίες κορυφαίων επιχειρηματιών αλλά και πολιτικών αρχηγών συνεχίζονται την Παρασκευή οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι προβολείς πάντως θα πέσουν – αναμενόμενα – στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στο Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και στον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί, μιας και ο τελευταίος θα κληθεί να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα του ποιες είναι οι προοπτικές της διεθνούς εμπορικής και επιχειρηματικής σκηνής σε μια παγκόσμια οικονομία που θεωρητικά αρχίζει να βγαίνει από μια διετή – και πλέον – ύφεση.

Το πρόγραμμα ξεκινά με ένα πάνελ εξόχως ενδιαφέρον, που απαρτίζεται πρωτίστως από επιχειρηματίες παγκόσμιου βεληνεκούς. Θέμα το κατά πόσον μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ποιος θα είναι ο ρόλος των επιχειρήσεων στην προσπάθεια ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας.

Στο πάνελ θα μετάσχουν ο πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρείας Research in Motion (ευρύτερα γνωστή για τα τηλέφωνα Blackberry) κύριος Jim Balsillie, ο Bill Gates, αλλά και ο Mike Duke, Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης στον πλανήτη, της αμερικανικής Wal-Mart Stores.

Στο ίδιο τραπέζι θα βρεθούν οι πρόεδροι του Μεξικού Felipe Calderón, της Φινλανδίας Tarja Halonen, της Ινδονησίας Susilo Bambang Yudhoyono και της Νοτίου Αφρικής Jacob G. Zuma.

Πριν τη συζήτηση θα υπάρξει η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του κυρίου Ban Ki-moon.

Αμέσως μετά έρχεται η σειρά του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron, ο οποίος θα συζητήσει με τον διοργανωτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, τον κύριο Klaus Schwab, για τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας, ενώ στη συνέχεια ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Timothy Geithner θα αναλύσει τις προτεραιότητες της αμερικανικής κυβέρνησης για την οικονομία και την κοινωνική πολιτική.

Το «κοινωνικό συμβόλαιο» του 2011 εν μέσω κρίσης, αλλά και οι προοπτικές των αναπτυσσόμενων οικονομιών είναι η ατζέντα του επόμενου πάνελ στο οποίο μετέχουν ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Giulio Tremonti και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΟΗΕ Michelle Bachelet. Στο τραπέζι και ο Αντιπρόεδρος του ινδικού βιομηχανικού κολοσσού Mahindra, ο κύριος Anand G. Mahindra και ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Abhisit Vejjajiva.

Ιδιαίτερο είναι το θέμα του επόμενου πάνελ που θα ασχοληθεί με το πως μπορεί να καταπολεμηθεί η θνησιμότητα των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Λόγω ακριβώς της θεματολογίας ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσουν οι τοποθετήσεις του πιο γνωστού – ίσως – ακτιβιστή καλλιτέχνη, του διάσημου Bono των U2 (και συνιδρυτή της οργάνωσης ONE) της κυρίας Margaret Chan, Γενικής Διευθύντριας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Melinda Gates, συζύγου του ιδρυτή της Microsoft και προέδρου του ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, του προέδρου του Δ.Σ της The Coca-Cola Company Muhtar Kent και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Novo Nordisk, κυρίου Lars Rebien Sorensen.

Το απόγευμα οι προβολείς στην ομιλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel, η οποία αμέσως μετά θα συμμετάσχει σε ανοικτή συζήτηση με θέμα τις δράσεις κατά του προστατευτισμού στο διεθνές εμπόριο, μαζί με το Βρετανό πρωθυπουργό, τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΕ Pascal Lamy, τον πρόεδρο της Ινδονησίας και με συντονιστή τον κύριο Peter Sutherland, πρόεδρο της Goldman Sachs International.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More