Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

«Ασπίδα» ο εμβολιασμός κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Περισσότερα από 70 εκατ. εμβόλια για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έχουν χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο. Η προφανής οικονομική διάσταση είναι η μία όψη της κυκλοφορίας του εμβολίου, η άλλη -η επιστημονική- αποτυπώνεται στην ελάττωση της συχνότητας εμφάνισης νέων κρουσμάτων HPV, αλλά και στην έλλειψη σοβαρών παρενεργειών από τον εμβολιασμό.

Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν από διακεκριμένους καθηγητές και επαγγελματίες της υγείας στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Αγκαλια-ΖΩ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με αφορμή την 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

Ανταποκρίνονται στο εμβόλιο οι γυναίκες

Στην Ελλάδα αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των νέων κυρίως γυναικών που εμβολιάζονται εναντίον τού ιού των θηλωμάτων (HPV). Όπως δήλωσε ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας κ. Θεόδωρος Αγοραστός, «πρόκειται για γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, διότι έτσι προφυλάσσονται πρωτογενώς από την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με τη χορήγηση του HPV-εμβολίου προστατεύονται από τον κίνδυνο του τραχηλικού καρκίνου τα μικρά κορίτσια, αλλά και οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες. Παράλληλα, κερδίζουν και οι γυναίκες που είχαν παλαιότερη HPV-μόλυνση, όπως και οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε χειρουργική θεραπεία, λόγω προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο».

Ο ιός HPV αποτελεί το αποκλειστικό αίτιο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. «Η λοίμωξη από τον ιό HPV δε μπορεί να προληφθεί με κανέναν άλλο τρόπο, εκτός από τον εμβολιασμό» τόνισε ο καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας κ. Άρης Αντσακλής, προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός και ο τακτικός έλεγχος με τεστ Παπανικολάου είναι τα δύο βασικά «όπλα» που έχουν οι γυναίκες έναντι των σοβαρών νοσημάτων που προκαλεί ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV.

«Το εμβόλιο παρέχει προστασία εναντίον όλων των νοσημάτων που προκαλούνται από τον HPV, καλοήθη νοσήματα, όπως τα γεννητικά κονδυλώματα και πολλές μορφές καρκίνου. Ο έλεγχος με τεστ Παπανικολάου θα πρέπει να γίνεται κανονικά, ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό, για την έγκαιρη διάγνωση προκαρκινικών βλαβών που προκαλούνται από τύπους του ιού που δεν περιλαμβάνονται στο εμβόλιο» είπε ο κ. Αντσακλής.

Στο όφελος του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος: «Τα εμβόλια σώζουν ζωές. Πραγματική και μακροχρόνια πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας επιτυγχάνεται μόνο με τον εμβολιασμό. Είναι τελείως ακίνδυνο και δεν προκαλεί παρενέργειες» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο, το υπουργείο Υγείας δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να υποβληθούν σε τεστ Παπανικολάου σε γυναικολογικές κλινικές στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας έως 31 Ιανουαρίου 2011.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More