Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Έτοιμα τα ΜΑΤ έξω από τη Νομική για επέμβαση

Την εκκένωση της Νομικής Σχολής από τους καταληψίες μετανάστες ζήτησε με επίσημο γράπτό αίτημά της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πριν λίγη ώρα η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από το "όχι" που αποφάσισε η γενική συνέλευση των καταληψιών - μεταναστών στην μεταφορά τους σε χώρο που είχε βρει η Πρυτανεία. Με άλλα λόγια, ζήτησε την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ήδη επί τόπου στη Νομική βρίσκεται εισαγγελέας ενώ άλλοι τρεις εισαγγελείς κατευθύνονται προς την ΓΑΔΑ. Ωστόσο έγινε δεκτός μέσα στο κτήριο με συνθήματα από αλληλέγγυους των μεταναστών ότι δεν θα πάνε πουθενά. Λέγεται μάλιστα ότι μετανάστες και αλληλέγγυοι ετοιμάζονται να κλείσουν τις πόρτες και να κλειδαμπαρωθούν εντός του κτηρίου.

Αναμένεται να υπάρξει πλέον σχετική εισαγγελική εντολή. Από την στιγμή που θα δοθεί, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για εισβολή της Αστυνομίας στον χώρο της Νομικής ώστε να εκκενωθεί το κτήριο. Είναι η τελευταία προϋπόθεση που έχει απομείνει.

Ήδη σε ακτίνα τριών τετραγώνων από τη Νομική έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται κλούβες των ΜΑΤ, που απομακρύνουν άτομα από τους γύρω χώρους. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 17 διμοιρίες στον γύρω χώρο, καθώς κάθε στενό που υπάρχει οριζοντίως και καθέτως από τη Νομική έχει και μία διμοιρία, στις οδούς Σόλωνος, Μασαλίας, Σίνα, Ομήρου, Ιπποκράτους κλπ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Βουλή και σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών, υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πρόθεση σε κάθε περίπτωση είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου και να λυθεί ειρηνικά το όλο ζήτημα.

Την ίδια ώρα συγκεντρώνονται στον χώρο και αλληλέγγυοι των μεταναστών, οι οποίοι μάλιστα έχουν καλέσει τους δημοσιογράφους σε έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More