Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ρωσία: Υποψίες για ρώσο ισλαμιστή πίσω από την επίθεση


Οι αστυνομικές αρχές υποπτεύονται ότι ένας Ρώσος, μέλος ισλαμιστικής οργάνωσης στη νότια Ρωσία, ευθύνεται για την επίθεση με 35 νεκρούς την Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας, αποκαλύπτει η εφημερίδα Kommersant.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, οι ερευνητές εκτιμούν πως ο άντρας αυτός, που ονομάζεται Ραζντουμπούντκο, μέλος ισλαμιστικής οργάνωσης στην περιοχή της Σταυρούπολης στον Καύκασο, μπορεί να είναι ο υποκινητής της επίθεσης στο Ντομοντέντοβο.

Μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κανένα επίσημο στοιχείο της έρευνας.

Χθες Τετάρτη, δημοσιεύματα ανέφεραν πως αρχικά είχε σχεδιαστεί τρομοκρατική επίθεση στην ρωσική πρωτεύουσα το βράδυ της πρωτοχρονιάς, αλλά εξαιτίας τυχαίας έκρηξης της βόμβας, η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα.

Η εφημερίδα Moskovski Komsomolets αποκάλυψε πως ομάδα αποτελούμενη από τρεις γυναίκες και έναν άνδρα από τον ρωσικό Καύκασο ετοίμαζαν από τον Νοέμβριο μία επίθεση στην Πλατεία Μανέζ, απέναντι από το Κρεμλίνο, τη νύχτα της πρωτοχρονιάς.

'Όμως, στις 31 Δεκεμβρίου, λίγες ώρες πριν από την επίθεση, ένα SMS που ελήφθη στο κινητό τηλέφωνο της καμικάζι, που βρισκόταν ακόμη σε σπίτι στη συνοικία Κουζμίνκι, πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε. Τότε, οι υπόλοιποι τρεις αποφάσισαν να αλλάξουν στόχο. "Η επίθεση εναντίον του αεροδρομίου άρχισε να σχεδιάζεται αμέσως μετά την αποτυχημένη έκρηξη", προστίθεται στο δημοσίευμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More