Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Γαλλικές πιέσεις για τις φρεγάτες

Ασφυκτικές πιέσεις αναμένεται να ασκήσει η γαλλική πλευρά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για το πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών Fremm, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, την ερχόμενη Πέμπτη.

Διπλωματικές πηγές, αναφέρουν ότι ο Νικολά Σαρκοζί, ευρισκόμενος σε μία πολιτική συγκυρία καθόλου ευνοϊκή γι αυτόν, με την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν να τον ξεπερνάει σε δημοτικότητα, και τις προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν, θα επιδιώξει να παρουσιάσει ως προσωπική επιτυχία του, την πώληση των έξι φρεγατών στην Ελλάδα.

«Αναμφίβολα, ο Σαρκοζί θα συνδέσει την αγορά των φρεγατών με την ικανοποίηση των ελληνικών αιτημάτων για τον διακανονισμό του χρέους και την οικονομία», τονίζουν οι ίδιες πηγές, λέγοντας ότι και η γερμανική πλευρά θα προσπαθήσει το ίδιο, για την αγορά των μαχητικών Eurofighter.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι η νέα ελληνική πρόταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, είναι να ξεκινήσει η ναυπήγηση δύο φρεγατών τύπου Fremm και δύο κορβετών, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι οι Γάλλοι θα συμφωνήσουν και δεν θα πιέσουν για την ναυπήγηση τουλάχιστον τεσσάρων φρεγατών

Επίσης, εκφράζεται η ανησυχία ότι παρά την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα αναγκαστεί να δεσμευτεί στον πρόεδρο της Γαλλίας ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More