Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Υπατία: Μέρα κλειδί η σημερινή για τους απεργούς πείνας

Μέρα σημαντικών εξελίξεων για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην Υπατία αναμένεται να είναι η σημερινή καθώς είμαστε εν ανομονή της απόφασης τους απέναντι στην κυβερνητική πρόταση.

Πριν από λίγη ώρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα σε βάρος των δύο συνοδών, οι οποίες φέρονται να εμπόδισαν απεργούς πείνας που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός να σιτιστούν.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, τελούμενες δια παραλείψεως κατά συναυτουργία και παράνομη βία.
Οι δύο κατηγορούμενες παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Κρίσιμες οι εξελίξεις στην Υπατία
Σε επικοινωνία που είχαν την Τρίτη στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους των μεταναστών κατέστη σαφές πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης ή χορήγησης στους απεργούς πείνας άδειας για ανθρωπιστικούς λόγους που παρουσιαζόταν ως κυρίαρχο αίτημα των μεταναστών.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση επανέλαβε την πρόταση για υπαγωγή των µεταναστών σε καθεστώς υπό ανοχή για έξι µήνες, µε δυνατότητα ανανέωσης, όπως είχε κατατεθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Ραγκούση στη συνάντηση της περασµένης Παρασκευής, ενώ έγινε δεκτό και το αίτηµα να µπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες καταγωγής τους. Κατά τη συνάντηση, οι µετανάστες είχαν ζητήσει να εξεταστεί η δυνατότητα αυτή και η κυβέρνηση δηλώνει θετική ώστε σε περίπτωση που συντρέχουν ανθρωπιστικές ανάγκες – αναφερόταν για παράδειγµα ο θάνατος κάποιου συγγενούς τους – να µεταβαίνουν στις πατρίδες τους και να επιστρέφουν χωρίς πρόβληµα στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως οι μετανάστες διανύουν της 44η ημέρα απεργίας πείνας και το χθεσινό βράδυ, - το δεύτερο της κακοκαιριας, - ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εκείνους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More