Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Προβλήματα από τον παγετό

Από -4 ως -1 το θερμόμετρο στην Αττική νωρίς το πρωί. Από τις επτά και μετά το θερμόμετρο ανέβηκε πάνω από το μηδέν και η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται κάπως. Τα ξημερώματα η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα έπεσε ως και στους -10 ενώ το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους +9. Οι δρόμοι δεν είναι κλειστοί, είναι βατοί οι κεντρικοί άξονες όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς υπάρχουν σημεία που γλιστράνε. Σε ορισμένα σημεία των βορείων προαστίων της Αθήνας τα λεωφορεία δεν μπορούν να κινηθούν με ευκολία.

Χιονάκι είναι θα περάσει. Σύμφωνα μάλιστα με τους μετεωρολόγους το κύμα κακοκαιρίας θα εξασθενήσει από το μεσημέρι και μετά, οπότε και θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας και θα κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι.

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία
Αττική: Με απόφαση των δημάρχων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Παλιά και Νέα Πεντέλη, Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Σπάτα, Αρτέμιδα, Ραφήνα, Κορωπί, Βύρωνα, Παιανία, Γλυκά Νερά, Εκάλη, Πολιτεία, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Μελίσσια, Θρακομακεδόνες, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Ροδόπολη, Κρυονέρι, Σταμάτα, Λυκόβρυση, Παπάγου, Χολαργό, Παλήνη, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Λάυριο, Χασιά, Φυλή, το 4ο και 2ο Δημοτικό αλλά και το 2ο γυμνάσιο Αρτέμιδας, και όλα τα σχολεία στον Ωρωπό.

Υπόλοιπη Ελλάδα: Κλειστά είναι επίσης τα σχολεία στα ορεινά χωριά των νομών : Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Καρδίτσας (στις εννιά θα ανοίξουν τα σχολεία στην πόλη της Καρδίτσας), Λάρισας, Τρικάλων, στα Τέμπη, το νομό Μαγνησίας, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τα ορεινά της Αιγιαλείας.

Στην δυτική Μακεδονία δεν λειτουργούν τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, στη Δεσκάτη Γρεβενών και στον δήμο Ορδέας Βοϊου. Στη Θεσσαλία, το σύνολο των σχολείων στις ορεινές περιοχές των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων παρέμειναν κλειστά.

Έντονη χιονόπτωση στην Εθνική Οδό με το δεύτερο κύμα του χιονιά να πλήττει την Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια, ενώ και στα βόρεια προάστια σε πολλές χιονίζει έντονα.
Όπως έχουν πει οι μετεωρολόγοι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι απόψε το βράδυ, αλλά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Πιο συγκεκριμένα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα θα είναι κατά τόπους ισχυρές από τη Λαμία και κάτω και κυρίως Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος και Χίος αργότερα μέσα στην ημέρα και στην Κρήτη.

Μερικό απαγορευτικό απόπλου

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη το Κεντρικό Λιμεναρχείο εξέδωσε απαγορευτικό απόπλου των πλοίων για τα δρομολόγια των πλοίων από την Ραφήνα- Λαύριο- Ωροπό. Επίσης, από το λιμάνι του Πειραιά θα εκτελούνται κανονικά μόνο τα δρομολόγια με προορισμό την Κρήτη.

Κλειστοί δρόμοι από την κακοκαιρία

Σημαντικά προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Στην Αττική τα εντονότερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια του νομού. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 22ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Πάρνηθας, στο ρεύμα προς Πάρνηθα, στο σημείο όπου βρίσκεται το τελεφερίκ και στη λεωφόρο Διονύσου, στο ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, από τον Αγιο Πέτρο προς τη Νέα Μάκρη. Από το 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ελευσίνας-Θήβας απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων φορτηγών αυτοκινήτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Θήβα, για λόγους ασφαλείας. Δυσκολίες όσον αφορά στις μετακινήσεις εντοπίζονται και στο υπόλοιπο τμήμα, ενώ τα Ι.Χ. αυτοκίνητα κυκλοφορούν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παράλληλα, διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια, καθώς και στην Καισαριανή, στο τέρμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στην θέση Καλοπούλα μέχρι και την κορυφή του Υμηττού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More