Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ζημιές ύψους 310 εκατ. ευρώ στην ακτοπλοΐα

Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγούνται οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των τιμών των καυσίμων και της μείωσης της επιβατικής και μεταφορικής κίνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας οι ζημιές θα φθάσουν τα 310 εκατ. ευρώ για το 2010.

Το κόστος καυσίμων είναι πλέον το 60% του συνολικού κόστους λειτουργίας της ακτοπλοϊκής επιχείρησης, λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών του πετρελαίου. Η διεθνής τιμή πετρελαίου, το Φεβρουάριο του 2009, ανά βαρέλι ήταν 43 ευρώ και το Φεβρουάριο του 2011 έφθασε τα 112 ευρώ.

Τα μέλη της Ένωσης έκαναν κριτική στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη, γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια για την αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών δημόσιας υπηρεσίας ενώ δεν προχωράει ούτε η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Πάντως οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση λόγω της αύξησης της τιμής στα καύσιμα, μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην επιβολή επίναυλου, ενώ ήδη μειώνουν τα δρομολόγια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More